Voiculescu nu-l mai vrea nici pe Știrbu. Liderul PNL Olt, ATAC DIRECT la singurul parlamentar pe care îl are PNL în județ

După ce a mazilit din funcții mai multe persoane pe care le-a simțit că îi „iau fața” și după ce a dat afară din partid mai mulți membri sub motivul că ar vrea să reformeze organizația, președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, nu îl mai vrea nici pe singurul deputat pe care Partidul Național Liberal îl are în Olt, deputat Gigel Știrbu.

Acest lucru reiese din atacul direct pe care liderul liberalilor din Olt l-a lansat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, asupra lui Gigel Știrbu, doar pentru că parlamentarul nu s-a aflat alături de el la întâlnirea cu jurnaliștii.

Domnul deputat poate la orice oră și la orice moment să vină să susțină conferință de presă. După cum ați observat, pe pagina PNL Olt toate postările dumnealui sunt promovate. Eu strict m-am referit punctual pentru ziua de astăzi, când din punctul meu de vedere corect era ca, decizia conducerii centrale ca la orele 14:00 să fie organizată o conferință de presă, dumnealui să își fi modificat programul și să fie noi. Și da, l-am taxat pentru această chestiune astăzi. Nu a fost ceva subtil, a fost ceva direct. A fost punctul meu de vedere”, a declarat presei locale Liviu Voiculescu.

Acestuia i-a ținut isonul prim-vicepreședintele PNL Olt Marian Vasile.

„Domnul preşedinte a fost foarte elegant. Eu ce am în guşă şi-n căpuşă. Cred că trebuia să fim cu toții aici și cred că echipa ar trebui să fie echipă. Dacă mă întrebați la ora asta, cu toate că s-au făcut eforturi destul de mari – voi fi taxat probabil pentru discutăm acum – sper din tot sufletul ca pe viitor lucrurile să funcționeze într-o echipă, să fim cu toții implicați în această echipă, dar la ora asta mie mi se pare că nu este așa. Nu mai contează acum care sunt motivele, am mai încercat să fim cu toții la masă și să înțelegem, de fapt să înțeleg eu în primul rând, ce se întâmplă. Nu vreau să acuz pe nimeni, probabil că fiecare are gândirea proprie, dar la următoarele alegeri nu mă aștept ca toată lumea să tragă la aceeași căruță, și îmi asum ceea ce spun”, a punctat și Marian Vasile, fost membru PDL și PMP.

Năduful celor doi lideri liberali a plecat de la faptul că Gigel Știrbu, care anunțase oficial încă de miercuri o conferință de presă pentru vineri, la ora 11.00, pe tema bugetului de stat, nu și-a anulat întâlnirea cu jurnaliștii pentru a fi alături de ei la conferința de presă anunțată, ulterior, tot pentru vineri, la ora 14.00, pe același subiect. Aceasta din urmă a avut loc urmare a deciziei luate de conducerea centrală a partidului, transmisă tuturor structurilor din țară abia joi seară.

Iată explicația pe care Gigel Știrbu a dat-o la solicitarea jurnaliștilor curioși să afle de ce  liberalii organizează două conferințe de presă în aceeași zi.

„La ora 14:00 trebuie să plec spre Craiova, unde, în calitate de vicepreședinte regional, voi participa la Biroul județean Dolj și la Comitetul Director Județean Dolj. Sunt chestiuni organizatorice care necesită o prezență a mea și o limită de timp. Aseară am primit și eu, în calitate de vicepreședinte regional și de deputat de Olt, și Secretariatul General Olt și implicit președintele partidului (al filialei județene – n.r.), de la secretariatul general al PNL, cum că astăzi, la ora 14:00, fiecare filială să facă conferință de presă, pentru că la ora 13:00 va face conferință de presă președintele partidului pe legea bugetului, iar la ora 14:00 fiecare filială va face conferință de presă – președintele, parlamentarii.

Am vorbit cu președintele: «domnule, ce facem», și am spus că eu la ora două după-amiază trebuie să fiu la Craiova și, având Balșul între noi, trebuie să plec mai devreme, că nu vreau să întârzii. Am zis că, dacă eu, unul, am această conferință de presă, lăsăm loc la interpretări neputând participa la ora 14:00, la Craiova. Nu suntem noi singura filială în situația asta. Spre exemplu, aseară cei de la Vâlcea au făcut conferință de presă; și acum trebuie să facă și la ora 14:00”, a explicat Gigel Știrbu.

Unicul parlamentar pe care PNL îl are în Olt nu este singurul coleg de partid pe care președintele organizației îl ia la țintă. Din cauza modului în care conduce filiala Voiculescu, PNL Olt a pierdut primari, care au ales să părăsească organizația.

Simțind că liberalii îi acordă din ce în ce mai multă atenție lui Gabriel Buliteanu, Liviu Voiculescu l-a mazilit pe acesta din funcția de președinte interimar al PNL Slatina.

În unele acțiuni îndreptate împotriva unor lideri din cadrul PNL Olt, Voiculescu nu s-a dat în lături de la a le lua funcțiile încălcând statutul și regulamentul partidului. Nu o spunem noi. O spun liberalii înșiși. Este și cazul lui Cătălin Nedelcu, care afirmă că a fost îndepărtat abuziv din funcția de vicepreședinte și care spune despre Liviu Voiculescu faptul că este „cel mai slab și mai vulnerabil președinte pe care l-a avut PNL Olt” (detalii AICI).

În timp ce în cadrul partidului are astfel de comportamente, președintele Liviu Voiculescu își face foarte bine treaba în calitate de primar al comunei Cungrea, realizând mai multe dintre proiectele pe care în 2016 le-a promis electoratului. Banii vin de la PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here