Zeci de porci morți au fost aruncați pe izlazul unei comune din Olt. Nimeni nu știe cine a abandonat cadavrele

Zeci de porci morți au fost găsiţi abandonaţi, în urmă cu câteva zile, pe izlazul comunei Ipoteşti. După ce a fost anunțat la telefon despre această situație, primarul localităţii, Ion Căpraru, a informat Poliția și autoritățile sanitare veterinare, care au prelevat probe pentru analiză de la cadavrele animalelor.

Primarul comunei susține că a primit informația prin telefon, de la un număr privat.

declarat că a sesizat poliţia şi Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Protecţia Alimentelor (DSVSA Olt), care au recoltat probe

„Eu am fost anunțat prin telefon de cineva care m-a apelat de la un număr privat că pe raza comunei, pe pășune, sunt aruncați nişte porci morți. Am anunţat Poliția și pe cei de la DSVSA. M-am deplasat la fața locului unde, într-adevăr, am găsit animalele respective. Cei de la DSV au venit şi au luat probe”, a declarat primarul din Ipoteşti.
Cadavrele au fost îngropate acolo unde au fost găsite. „Am pus cadavrele într-o folie și le-am îngropat acolo. S-a făcut dezinfecție în acea zonă, iar de atunci nu am primit nici un răspuns de la DSVSA”, a precizat edilul.
Până la această oră, reprezentanţii DSVSA nu au furnizat presei nici o informație pe acest subiect, iar la telefoane nu răspund.

.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here