Autocisternă RĂSTURNATĂ pe DN 65, între Slatina și Balș. Traficul este BLOCAT. Pericol de EXPLOZIE/ FOTO+VIDEO

O autocisternă condusă de un cetățean grec s-a răsturnat, vineri după-amiază, pe DN 65, între Slatina și Balș, în zona Pădurii Saru. Cisterna este încărcată cu o substanță organiză corosivă și există perisol de explozie.

Potrivit primelor informații, nu sunt victime, dar traficul este blocat pe ambele sensuri. În acest moment, polițiștii se află la fața locului și dirijează circulația pe o rută ocolitoare, respectiv Găneasa – Piatra Olt – Osica – Șopârlița – Pârșcoveni – Balș.

Trafic este blocat pe Drumul National 65, in zona Pădurea Saru, in urma producerii unui eveniment rutier.

Polițiștii prezenți la fața locului au deviat traficul pe următoarea rută ocolitoare: Găneasa – Osica – Șopârlița – Pârșcoveni – Balș.

„Din primele date, polițiștii au stabilit că o autocisternă, în timp ce se deplasa pe DN 65, din direcția Slatina către Craiova, nu ar fi adaptat viteza de deplasare și a pierdut controlul asupra direcției de mers, răsturnându-se.

Polițiștii rutieri acționează pentru preîntâmpinarea unor situații mai grave, fluidizarea traficului și efectuarea verificărilor care se impun.

Recomandăm tuturor conducătorilor auto să urmeze ruta ocolitoare, să manifeste răbdare și atenție sporită în trafic și să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor. La fața locului sunt și alte autorități competente, pentru a interveni conform competențelor ce le revin”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, Alexandra Dicu.

Cisterna este încărcată cu o substanță organiză corosivă și există periCol de explozie.

La fața locului se află echipaje din cadrul Detașamentului Slatina și Gărzii Balș, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD și o autospecială pentru protecție chimică, biologică, radiologică și nucleară (CBRN) sub coordonarea Prim Adjunctului Inspectorului Șef al ISU Olt.

„Autocisterna era încărcată cu o substanță organică corosivă. Echipajele prezente la fața locului asigură măsurile de prevenire a situațiilor de urgență până la ridicarea în siguranță a autocisternei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, sublocotenentul Dan Nedeloiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here