ALERTĂ în Olt: Aproape 100 de persoane au ajuns la Urgențe după ce au fost mușcate de căpușe

Aproape 100 de persoane au ajuns la Unitate de Primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina, în perioada 1 aprilir – 28 mai, după ce au fost înțepate de căpușe, potrivit unui comunicat de presă transmis de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Olt.

Astfel, în cele două luni, 64 de victime ale căpușelor au ajuns la Spitalul Slatina, iar alte 35 de persoane au ajuns la Spitalul Caracal.

În cadrul măsurilor de protecție personală împotriva infestării cu căpușă specialistii DSP Olt recomandă populației urmatoarele masuri:

  • Protecția individuală în cazul deplasării în zone de risc ( purtarea unor haine deschise la culoare, cu pantaloni lungi introduși în șosete de culoare deschisă și textura deasă );

  • Purtarea unor pantofi fără orificii sau decupaje;

  • Prezentarea la medic în cazul în care se constată prezența unei căpușă fixată pe piele ( atât în scopul extragerii corecte, cât și în vederea educației pentru observarea eventuală a apariției unor simptome).

Creșterea numărului de îmbolnăviri transmise prin căpușe este favorizată de schimbările climatice, respectiv fluctuații de temperatura, precipitații abundente, și  de vegetație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here