Razii de amploare în Slatina. Cârciuma unde a fost ucis sportivul Cristian Gălbenușe, luată pe sus de mascați!

Polițiștii din Slatina, cei Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale au acționat, săptămâna trecută, în zonele cu risc criminogen din oraș pentru prevenirea și combaterea faptelor cu violență, comerțului ilicit și abaterilor la regimul rutier. Oamenii legii au descins și la Baroc Cafe Pub, cârciuma de lângă Muzeul Județean Olt devenită vestită, în urmă cu patru ani, când aici a fost înjunghiat mortal sportivul Cristian Gălbenușe. În timpul acțiunilor, au aplicat 130 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 35.000 de lei.

Acțiunile au fost desfășurate în perioada 12 – 16 iunie, în urma acestora polițiștii aplicând 130 de sancțiuni contravenționale, dintre care 25 pentru încălcarea normelor privind ordinea și liniștea publică, 67 pentru nerespectarea legislației rutiere și 25 pentru încălcarea prevederilor privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 35.341 de lei.

Printre zonele vizate s-a numărat și Baroc Cafe Pub (fostă Vintage Pub), cârciuma din zona Muzeului Județean Olt, devenită vestită, în urmă cu cinci ani, când acolo a fost înjunghiat mortal sportivul Cristian Gălbenușe. Oamenii legii nu au constatat însă nereguli în local.

„În această perioadă, au acționat peste 150 de efective, alături de polițiștii slătineni participând colegi din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt și Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt. Polițiștii au fost sprijiniți de către jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt și Grupării Mobile de Jandarmi Craiova”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

În cele cinci zile de verificări, polițiștii Biroului Rutier Slatina au oprit și controlat în trafic 220 de autovehicule, în urma neregulilor constatate fiind reținute cinci permise de conducere și retrase patru certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost constatate cinci infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

Scopul acțiunii a fost unul preventiv, în perioada menționată nefiind înregistrate evenimente deosebite, a mai precizat ofițerul de relații cu presa din cadrul Poliției Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here