Călușul a unit România la Slatina. Concursul național „Călușul românesc” continuă azi și mâine

După ce, miercuri, călușarii au făcut să se cutremure pământul sub picioarele lor în fața Inspectoratului Școlar Județean, Primăriei Slatina și Consiliului Județean Olt, aseară copiii participanți la cea de-a XXI-a ediție a Concursul național „Călușul românesc” au mărșăluit prin centrul Slatinei într-o frumoasă paradă a costumelor populare.

Parada a avut loc pe traseul Mac Auto (Str.Tunari) – B-dul A.I.Cuza  – Magazinul Winmarkt (Oltul) – Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, slătinenii cu care artiștii s-au întâlnit fiind plăcut impresionați de costumele populare aduse la Slatina din toate zonele țării.

Oamenii s-au oprit în loc, au aplaudat, s-au bucurat că au prins un asemenea moment cu puternice simboluri naționale și artistice.

Tot aseară, pe Esplanada din centrul orașului a avut loc deschiderea oficială a concursului cu un tablou coregrafic intitulat ”Călușul unește România!”.

La acest moment au fost de față nu doar organizatorii, ci și reprezentanții autorităților locale în frunte cu primarul orașului, Emil Moț.

A urmat, apoi, pe scena construită în aer liber, prima etapă a spectacolului-concurs.

Concursul va continua astă-seară și mâine, în cele două zile având loc și spectacole demonstrative ale copiilor în mai multe zone din oraș, precum Fântâna Speranței de la Poștă, Piața Zahana sau Piața Ecaterina Teodoroiu de la Steaua.

Juriul alcătuit din personalităţi cu recunoaştere naţională din domeniul cercetării şi interpretării folclorului coregrafic va decerna diplome şi premii speciale pe 9 secţiuni, respectiv ansambluri de călușari, formații de călușari, cete de călușari, dansuri de băieți, orchestre populare, gruprui vocale, ansambluri folclorice, formații de dansuri mixte și formații de dansuri fete.

La fiecare secțiune, se va acorda Marele Premiu, iar Trofeul concursului se va atribui la secțiunea Căluș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here