Bărbatul din Olt care și-a atacat cu un cuțit fiica și a înjunghiat-o pe fosta soacră, condamnat la ani grei de pușcărie

Bărbatul din Drăgănești-Olt care și-a atacat cu un cuțit fiica, a înjunghiat-o pe fosta soacră și a lovit un bărbat cu toporul în cap a fost condamant, recent, de Tribunalul Olt la opt ani și două luni de închisoare cu executare.

Instanța i-a respins incuplatului, Ionel Gigel Căpitănescu, solicitarea de schimbare a încadrării faptei din infracțiunea de tentativă la omor la infracțiunea de amenințare și l-a condamnat pe bărbat la opt ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de tetntativă la omor calificat. Acesta a mai luat șase luni de închisoare cu executare pentru violare de domiciliu. Instanța a contopit pedepsele și a dispus să ispășească pedeapsa cea mai mare, de 8 ani de detenție, la care s-au adăugat două luni, reprezentând o treime din cea de-a doua pedeapsă.

„În baza art. 32 alin 1 Cod penal rap. la art. 188 alin.1 Cod penal art. 189 alin.1 lit. a şi f cod penal cu aplic. art. 199 alin.1 Cod penal condamnă pe inculpatul Căpitănescu Ionel Gigel la pedeapsa de 8 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat . În baza art. 67 alin. 2 Cod penal interzice inculpatului ca pedeapsa complementara drepturile prev. de art. 66 alin. (1) lit. a), b), e) ,f) si h) Cod penal pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totala ori a restului de pedeapsa, după împlinirea termenului de prescriptie a executarii pedepsei, ori dupa expirarea termenului de supraveghere a liberarii conditionate, conform art. 68 alin. 1 lit. c Cod penal. Interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor prev. de art. 65 alin. (1) raportat la art. 66 alin. (1) lit. a), b), e) ,f) si h) Cod penal de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale conform art. 65 alin.3 Cod penal. In baza art. 224 alin.1 Cod penal condamna pe inculpatul Căpitănescu Ionel Gigel la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru savarsirea infractiunii de violare de domiciliu. In baza art. 38 alin. 1 Cod penal rap. la art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal contopeşte pedepsele aplicate inculpatului pentru faptele deduse judecatii urmând sa execute pedepasa cea mai grea de 8 ani inchisoare la care adauga o treime din celelaltă pedeapsă respectiv 2 luni urmând sa execute pedeapsa de 8 ani şi 2 luni inchisoare in regim de detentie”, se arată în sentința Tribunalului Olt.

În plus, inculpatul este obligat să plătească uneia dintre victime suma de 2869,28 lei, reprezentând despăgubiri civile pentru cheltuielile efectuate cu îngrijirea.

Sentința nu este definitivă, inculpatul putând formula apel în termen de 10 zile de la comunicarea minutei.

În septembrie 2017, Ionel Gigel Căpitănescu, despărțit de soție, a mers la locuința fostei sale soacre pentru a se întâlni cu fiica lui. Pe fondul unor contradicții, tatăl și-a amenințat fiica că o omoară și chiar a atacat-o cu un cuțit. Soacra a sărit imediat să-și apere nepoata, dar a fost înjunghiată de mai multe ori. Un vecin care a sesizat scandalul a intervenit să aplaneze conflictul, dar a fost lovit în cap cu un topor de către agresor.

Făptașul a fost arestat preventiv, cercetat și trimis, ulterior, în judecată pentru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here