Doctora Cristina Mischie de la Spitalul Slatina, acuzată de luare de mită, nu mai vrea sub control judiciar

Șefa Secției Psihiatrie din cadrul Spitalului Județean Slatina, dr. Cristina Mischie, trimisă în judecată pentru luare de mită și suspendată din funcție până la judecarea procesului, rămâne sub control judiciar, ca și ceilalți patru inculpați în dosar, a decis, recent, Tribunalul Olt. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată, singura care a uzat de acest drept fiind Cristina Mischie.

„(…) În temeiul art. 207 alin. 4 C.p.p. menţine măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpatii Mischie Cristina, Constantin Ilie, Vlaicu Florina, Jianu Marilena, Pistolea Marin. În temeiul art. 215 alin. 7 C.p.p. atrage atenţia fiecărui inculpat in parte, că, in caz de încălcare, cu rea credinţa, a obligaţiilor instituite, măsura controlului judiciar poate fi înlocuita cu măsura arestului la domiciliu sau arestării preventive, in condiţiile legii”,se arată în încheierea instanței.

Decizia nu este definitivă, putând fi contestată. Singura care a uzat de acest drept a fost Cristina Mischie, care a formulat, ieri, contestația împotriva încheierii de miercuri a instanței.

Cristina Mischie a fost trimisă în judecată pentru corupție în scandalul pensionărilor pe caz de boală pentru care unii angajați de la Psihiatrie și DGASPC Olt ar fi primit mită.

Alți patru inculpați în dosar sunt un fost infirmier, Constantin Ilie (acuzat de trafic de influență și de instigare la dare de mită în formă continuată), concubina acestuia, Florina Vlaicu (complicitate la trafic de influenţă în formă continuată și dare de mită) și o consilieră de la Direcția Generală de Asistență Socială și Direcția Copilului Olt, Marilena Jianu (trafic de influență) și Marin Pistolea (cumpărare de influență).

Cristina Mischie a devenit parte în dosar după ce procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus extinderea acțiunii penale asupra altor persoane.

„În completarea cercetărilor ce se efectuează în dosarul penal înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, având ca obiect infracţiuni de corupţie, comise de către persoane care, fie îşi desfăşoară activitatea profesională în cadrul Secţiei de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, fie din afara acestei unităţi spitaliceşti, învederăm că, la data de 12.03.2019 s-a dispus extinderea acţiunii penale faţă de alţi doi cumpărători de influenţă, precum şi faţă de şeful Secţiei de Psihiatrie”, se arată într-un comunicat al Parchetului Olt.

Șefa Secției Psihiatrie a fost suspendată din funcție de conducerea spitalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here