Oasele găsite în Casa Groazei din Caracal sunt de origine umană – surse

Medici legiști ar fi confirmat faptul că oasele găsite în incinta locuinței lui Gheorghe Dincă din Caracal, suspectul în cazul minorei de 15 ani dispărută miercuri, sunt de natură umane, potrivit unor surse apropiate anchetei.

Din păcate, informațiile vin doar pe surse, întrucât instituțiile implicate în elucidarea acestui caz continuă să păstreze tăcerea.

Suspectul, Gheorghe Dincă, de 65 de ani, arestat preventiv, sâmbătă după-amiază, de Tribunalul Dolj, a fost adus din nou de anchetatori la locuința sa pentru noi cercetări la fața locului în speranța găsirii de noi probe.

Pe de altă parte, rămășițe de oase, haine și încălțăminte au fost găsite într-o valiză pe care scafandrii au scos-o dintr-un lac aflat la un kilometru de casa bărbatului bănuit că a ucis fetele dispărute din Caracal. Osemintele au fost imediat preluate de către medicii de la Medicina Legală.

În plus, scafandrii au scos și un sac din apă. Nu se știe pentru moment ce se află în interior, însă ar putea fi vorba tot despre oseminte omenești sau de animale.

Bărbatul de 65 de ani din Caracal reținut de procurorii DIICOT în dosarul dispariției celor două fete, de 15 și 18 ani, nu recunoaște nimic, susținând că nu le cunoaște pe tinerele dispărute și că este nevinovat. El a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunerea de arestare preventivă, iar instanța a admis solicitarea procurorilor.

Informațiile au fost date publicității de avocatul din oficiu al bărbatului. Acesta a spus că suspectul, Gheorghe Dincă, a fost coerent în declarații. El a spus că nu cunoaște nici una dintre tinerele dispărute, că nu le-a luat la ocazie și că, prin urmare, nu le-a făcut nici un rău.

Avocatul acestuia a mai spus că bijuteriile găsite de anchetatori în locuința suspectului sunt de fapt niște falsuri pe care el le-ar fi colecționat. În ceea ce privește hainele găsite, de asemenea, de anchetatori la locuința bărbatului, acesta a spus că sunt ale familiei.

Apărătorul lui Gheorghe Dincă a mai precizat că probele deținute de anchetatori, deși concrete, nu sunt de natură să ducă la condamnarea inculpatului.

Cu toatea acestea, suspectul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, sâmbătă după-amiază, de către judecătorii de la Tribunalul Dolj, nu pentru crimă, ci pentru trafic de minori și viol.

Alexandra Măceșanu, de 15 ani, a dispărut miercurea trecută, după ce, aflată în Caracal, ar fi urcat într-o mașină de ocazie pentru se înapoia în localitatea de domiciliu, Dobrosloveni. De atunci nu s-a mai știut nimic de ea până a doua zi, joi, când Alexandra a reușit să apeleze de pe un telefon numărul de urgență 112.

Fata a reușit să ceară ajutor de trei ori la numărul de urgență 112, indicându-le polițiștilor indicii despre locul în care era sechestrată. Apelurile disperate ale adolescentei au avut loc joi, dar oamenii legii au ajuns la adresa cu pricina abia în noaptea de joi spre vineri și au pătruns în locuința criminalului abia vineri dimineață, la ora 06.00. Prea târziu să o mai salveze pe Alexandra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here