Toți șefii IPJ Olt și ai Poliției Caracal au fost DEMIȘI de ministrul Afacerilor Interne

După ce, vineri, adjunctul IPJ Olt, Nicolae Eugen Alexe, a fost demis din funcție în urma modului defectuos în care polițiștii au acționat în cazul dispariției fetei de 15 ani, Alexandra Măceșanu, despre care se crede că a fost ucisă, sâmbătă au fost demiși și șeful Poliției Olt, comisarul șef Cristian Voiculescu, precum și cel de-al doilea adjunct al său, Ionuț Sîrbu.

De asemenea, pe lângă șeful Poliției Caracal, Nicolae Mirea, demis vineri din funcție, și adjunctul acestuia, împuternicit pe funcție, a fost zburat din post.

Anunțul a fost făcut chiar de către ministrul Afacerilor Interne, în cadrul unei declarații de presă susținută, sâmbătă seară, la Slatina.

„În urma evenimentelor care s-au întâmplat aici în județul Oltam luat cîteva măsuri: încetarea împuternicirii inspectorului șef al Inspectoratului Poliției Olt, precum și a celor doi adjuncți, schimbarea din funcție a șefului Poliției municipiului Caracal, precum și a adjunctului acestuia”, a declarat ministrul Nicolae Moga.

Comanda Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt a fost preluată, prin împuternicire, de șeful Direcţiei Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, Vasile Armașu.

„La propunerea Poliției Române îl împuternicesc pe domnul comisar șef Vasile Armașu, care este actualul director al Direcției de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Domnul Vasile Armașu va fi împuternicit să gestioneze treburile din județul Olt”, a precizat ministrul Afacerilor Interne.

Totodată, Nicolae Moga a spus că a dispus măsuri urgente pentru evaluarea eficienței actului managerial la toate subunitățile din cadrul IPJ Olt.

Ministrul de Interne a mai spus că, în următoarea ședință a Guvernului, va propune nume noi pentru înlocuirea prefectului de Olt, Silviu Neacșu, și a subprefectului Radu Ioniță, demiși, de asemenea, din funcție.

Ministerul Afacerilor Interne, Nicolae Moga, făcând declarații la Slatina

O fată de numai 15 ani, Alexandra Măceșanu, care intenționa să ajungă, miercuri, în localitatea de domiciliu, Dobrosloveni, a fost răpită și sechestrată, în aceeași zi, de un șofer care a luat-o la ocazie în Caracal. Răpitorul, un bărbat de 65 de ani, din oraș, este suspectat că a dus victima la el acasă, unde a violat-o și a bătut-o, apoi a ucis-o, tranșându-i trupul în bucăți.

Înainte de a fi căsăpită, fata a reușit să ceară ajutor de trei ori la numărul de urgență 112, indicându-le polițiștilor indicii despre locul în care era sechestrată. Apelurile disperate ale adolescentei au avut loc joi și, deși în seara aceleiași zile oamenii legii au ajuns la adresa cu pricina, ei au pătruns în locuința criminalului abia vineri dimineață, la ora 06.00. Prea târziu să o mai salveze pe Alexandra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here