Noi mesaje interlopi – poliție! Cum mulțumea DIICOT Olt șefilor de clan: ”Fără tine nu ajungeam în acest stadiu cu acest dosar”

Sursa: libertatea.ro

Datele ADN au confirmat, ieri seară, că rămășițele oaselor din curtea din Caracal sunt ale Alexandrei. Libertatea continuă dezvăluirea complicităților. Îl avem înregistrat pe interlopul Rădoi când povestește cum participa la construirea dosarelor penale la DIICOT Olt, iar declarațiile sale sunt întărite de convorbirile pe WhatsApp cu șeful poliției Olt, cel care a coordonat operațiunea de salvare eșuată a Alexandrei!

Ministrul Justiției l-a sunat vineri seară pe tatăl Alexandrei Măceșanupentru a-i da vestea că testul ADN efectuat la INML arată că rămășițele de oase recoltate din curtea lui Gheorghe Dincă îi aparțin fetei lui. ”Alexandra este confirmată decedată”, a spus Alexandru Cumpănașu, unchiul fetei.

E timpul să revenim la felul în care s-a ajuns aici.

La o zi după dispariția Alexandrei, în după-amiaza de joi 25 iulie 2019, interlopii din Caracal au intrat în posesia numărului de telefon al răpitorului Alexandrei, de pe care fata sunase la 112: 0759660526.

Numărul a fost furnizat, pe WhatsApp, de coordonatorul operațiunii de căutare, șeful IPJ Olt Nicolae Alexe, către apropiatul său Rădoi “Codiță”.

Alexe ar fi vrut ca Rădoi să-l ajute la găsirea fetei. Dar lucrurile s-au dus la vale.

Rădoi a făcut un print screen și l-a trimis oamenilor săi. La fel a procedat, mai târziu, cu poza mașinii suspectate.

Imediat, informațiile au ajuns și la clanul Oacă, rivalii lui Rădoi! Asta pentru că ambele rețele au trădători plătiți infiltrați la rivali.

Practic, în scurt timp, toți interlopii din Caracal au știut ce operațiune derulează poliția și ce informații au autoritățile. Cine sunt acești oameni?

Proxenetism în Caracal?

Clanul Oacă a fost ridicat de DIICOT acum patru luni. În aprilie 2019, DIICOT Olt a descins la Caracal și a ridicat 10 membri ai clanului Oacă, inclusiv pe liderul Nicușor Oacă.

Nicușor Oacă

Dosarul a primit numărul 34/D/P/2018 și el conține zeci de mărturii împotriva grupării Oacă. “Mulți sunt oameni care reclamă că au fost șantajați să plătească taxe de protecție, dar și fete care povestesc că au fost obligate să se prostitueze”, susține chiar Rădoi “Codiță”, care a arătat ziarului Libertatea probe despre dosar.

Șeful firmei de bodyguarzi s-a amestecat în dosarul penal de la DIICOT Olt, o afirmă chiar el, și, mai ales, o confirmă mesajele dintre el și șeful IPJ Olt Alexe. Rădoi susține că a convins oamenii să vorbească, “pentru că erau terorizați de Oacă”. 

În ziua arestării clanului advers, Rădoi s-a supărat pe polițistul Alexe, care coordona acțiunea, pentru că i s-a părut că nu e suficient de sever cu Oacă.

Mesajele care urmează arată cum complicitatea poliție – infractori din ziua dispariției Alexandrei nu a fost o întâmplare.

“Informatorul” îl ceartă pe polițist Rădoi pleacă de la fața locului, unde aveau loc reținerile, iar Alexe îl întreabă de ce a dispărut. Rădoi îi reproșează comisarului de poliție că arestarea rivalilor nu merge cum trebuie!

Rădoi: Un comportament ciudat al dvs., pe care nu l-am înțeles.

Alexe: Ți se pare. Sunt doar agitat să îmi iasă treaba. Nu înțeleg ce vrei să spui cu “comportament ciudat”!

R: N-a ieșit deloc, așa proastă organizare rar am văzut.

A: Sună-mă să lămurim că audiez. Nu eu sunt șeful operațiunii. Așa că nu ai ce să-mi reproșezi mie.

R: Ba da.

După ce patronul firmelor de protecție și de pază îi spune lui Alexe că “faceți o treabă acolo ca de începători fricoși”, polițistul răspunde împăciuitor: “Părerea ta… Eu îți mulțumesc oricum pentru cât m-ai ajutat. Fără tine, nu ajungeam în acest stadiu cu acest dosar”.

Alexe: Dacă nu vrei să mă ajuți în continuare este alegerea ta. Nu te pot obliga.

Rădoi: Nu am vrut niciodată nimic decât să ajut comunitatea, eu atâta aroganță, prostie, dezorganizare ca azi n-am văzut niciodată, om discuta vreodată.

A: Mă jignești.

R: Știu, e o părere, cu mare durere în suflet. O zic.

Citește întregul articol AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here