Bărbatul din Olt care și-a ucis fratele cu mai multe lovituri de cuțit a fost arestat preventiv

Bărbatul de 64 de ani din localitatea Sprâncenata care ieri și-a ucis fratele cu mai multe lovituri de cuțit a fost arestat preventiv, miercuri, printr-o decizie a judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Olt.

„Dispune arestarea preventivă a inculpatului Paţachia Florea, cercetat pentru săvârşirea infr. de omor, prev. de art. 188 alin. 1 C.p., rap. la art.199 alin.1 C.p., o durată de 30 de zile, începând cu data de 14 august 2019 până la data de 12 septembrie 2019, inclusiv. În baza art. 230 alin. 1 C.p.p. dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă”, se arată în încheierea Tribunalului Olt.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, marți, în jurul orelor 10:00 – 11:00, pe fondul unor neînţelegeri mai vechi legate de o moştenire, Florea Pațachia i-a aplicat fratelui său multiple lovituri cu cuţitul în zona cranianio-facială, toracică şi la nivelul membrelor, lovituri ce au condus, în final, la decesul victimei.

„Din constatările preliminare (autopsie), întocmite în data de 14.08.2019, de către medicul legist Cătănescu Alin din cadrul SJML Olt rezultă faptul că moartea victimei P. Ş., de 60 ani, din com. Sprîncenata jud.Olt, a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-circulatorii acute, consecinţă a unei hemoragii externe şi interne, urmare a 10 plăgi tăietoare – înţepătoare, dintre care una cu interesare hepatică – transfixiantă prin ficat.

Leziunile traumatice s-au putut produce prin lovire cu corp tăietor/înţepător.

Între leziunile traumatice şi deces există legătură de cauzalitate directă necondiţionată”, se arată într-un comunicat al Parchetului Olt.

Inculpatul nu a mai comis fapte de natură penală, iar fapta pentru care a fost reţinut a fost comisă în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, mai spun procurorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here