Cătălin Rotea, manager plin al Spitalului Slatina, cu aproape 100 de puncte obținute la concurs

Cătălin Rotea, managerul Spitalului Județean Slatina

Cătălin Rotea este, de-acum, manager cu acte-n regulă al Spitalului Județean de Urgență Slatina după ce, miercuri, a susținut ultima probă a concursului, cea de interviu, în care și-a expus planul de management pentru instituția pe care o conducea, ca interimar, din toamna lui 2017, fiind declarat admis, cu 99 de puncte obținute.

Cătălin Rotea nu a avut contracandidat, fiind singurul care s-a înscris în concursul pentru ocuparea funcției de manager.

Planul de management susținut de el este centrat pe „creșterea siguranței și satisfacției pacientului”.

„Am început și am finalizat unele proiecte. Altele le avem în derulare și le vom duce la bun sfârșit. Intenționăm, apoi, să începem altele, astfel ca, la final, să avem un spital de anvergură europeană, cu toate clădirile reabilitate, cu mobilier nou și cu aparatură medicală performantă la nivelul tuturor secțiilor. Deja am făcut pași importanți, spitalul suferind transformări în bine nu doar ca infrastructură, ci și în privința resurselor umane, multe dintre posturile vacante fiind ocupate de medici competenți, de asistenți medicali cu simțul răspunderii și de alte categorii de personal.

Toate acestea nu se puteau face fără sprijinul Consiliului Județean Olt, care a susținut toate demersurile noastre care care manifestă, în continuare, o deschidere totală la nevoile spitalului nostru”, a declarat Cătălin Rotea.

El a absolvit cursurile a două unități de învățământ universitar, Facultatea de Management și Facultatea de Drept, dar și un master în Dreptul Afacerilor.

În vârstă de 35 de ani, Cătălin Rotea a ocupat mai multe funcții publice. În 2013, el a fost comisar şef al Gărzii de Mediu Olt, iar în perioada septembrie 2013 – martie 2014 a fost prefect de Olt.

În aprilie 2015, Rotea s-a mutat la Ministerul Dezvoltării Rurale şi Administraţiei Publice, pe un post de consilier, iar în perioada 2015-2016 a condus Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Olt. În  2017, el a ocupat funcţia de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here