Senatorul de Olt Siminica Mirea a semnat 59 de inițiative legislative în această legislatură parlamentară

Senatorul de Olt Siminica Mirea a semnat, până acum, nu mai puțin de 59 de inițiative legislative, a avut nouă luări de cuvânt în plenul Senatului și a adresat miniștrilor 38 de întrebări pe subiecte de interes public, multe dintre ele referindu-se la județul Olt.

Dintre cele 59 de inițiative legislative, unele îi aparțin în exclusivitate parlamentarei de Olt, precum proiect care modifică Codul Penal, în sensul permisiunii oricărei persoane de a pătrunde într-o locuință, fără mandat de percheziție domiciliară, atunci când există suspiciuni că viața unei persoane este în pericol sau că aceasta a fost răpită.

Conform proiectului de lege depus la Senat, la articolul 157 din Codul de Procedura Penală, se adaugă un al treilea alineat care prevede: “Prin excepție, este permisă pătrunderea oricărei pesoane în domiciliu, fără emiterea unui mandat de percheziție domiciliară, atunci când există indicii temeinice privind existența unei primejdii privind viață sau integritatea fizică a unei persoane și este necesară pătrunderea pentru înlăturarea acesteia“.

Proiectul mai prevede înăsprirea termenilor de eliberare condiționată în cazul detenției pe viață, cel condamnat trebuind să execute 20 de ani din pedeapsă, să aibă o bună conduită, să nu fie considerat un pericol pentru societate și să nu fi săvârșit infracțiunea de omor calificat.

Proiectul de lege mai prevede și că pedeapsa cu  pentru lipsirea de libertare în mod ilegal a unei persoane și pedeapsa cu închisoarea se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 8 ani.

Un alt proiect important al senatorei de Olt este și cel prin care mandatele primarilor, ale consilierilor locali și județeni se prelungesc de la patru ani, cât durează în prezent, la cinci ani.

Aceste inițiative se află în diverse stadii procedurale ale Parlamentului.

De asemenea, în actuala legislatură Siminica Mirea a avut nouă luări de cuvânt în plenul Senatului și a adresat miniștrilor 38 de întrebări pe subiecte de interes public, multe dintre ele referindu-se situații din județul Olt.

Prin presiuni create în Senat și la Ministerul Transporturilor, Siminica Mirea a reușit să convingă autoritățile să pună în practică decizii extrem de importante în domeniul rutier. Ei i se datorează separatoarele de sens montate pe Drumul Național 65, reducându-se numărul accidentelor rutiere pe în zonele periculoase de pe acest drum, ba chiar să nu mai aibă loc, cel puțin până acum, evenimente rutiere cu pierdere de vieți omenești pe segmente de drum unde astfel de evenimente se petreceau frecvent.

De asemenea, ei i se datorează și montarea sistemului de semaforizare inteligentă pe DN 65, în Balș, menit să facă un trafic rutier mai bun decât cel de dinainte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here