Încep lucrările de reabilitare termică a corpului central al Spitalului Slatina. Investiția costă peste 6 milioane lei, bani de la CJ Olt/ FOTO

În cel mult trei săptămâni vor începe lucrările pentru reabilitarea blocului central al Spitalului Județean de Urgență Slatina, a anunțat managerul instituției, Cătălin Rotea.

Investiția va costa 6,2 milioane de lei, plus TVA, sumă alocată de Consiliul Județean Olt.

„În cel mult trei săptămâni vor începe lucrările pentru reabilitarea corpului central, este o certitudine”, a declarat managerul unității sanitare.

Corpul central va fi băgat în lucru și pentru reabilitarea sa totală în interior, de data aceasta cu bani de la bugetul național, prin Compania Națională de Investiții. Deocamdată, se așteaptă avizarea proiectului tehnic. Investiția va avea o valoare de 12 milioane de lei.

Pe de altă parte, În cel mult o lună vor începe lucrările la reabilitarea etajului 3 al Secției de Pneumoftiziologie Scornicești, pentru care Consiliul Județean a alocat 1,5 milioane de lei, plus TVA, urmând ca, în octombrie sau noiembrie, să fie demarată și investiția privind reabilitarea etajului 9 al Blocului Materno-Infantil, acolo unde funcționează Compartimentul de Recuperare Neuromotorie Copii, după ce etajele în care funcționează Neonatologia și Pediatria au fost reabilitate și modernizate la standarde europene.h

Anul viitor vor fi demarate noi lucrări.

„Pentru la anul avem în vedere începerea lucrărilor pentru reabilitarea etajelor 5 și 6 din același corp de clădire și cele două săli de operație, dar și reabilitarea etajului 2 al Secției Penumologie Scornicești. Tot anul viitor se vor termina lucrările la întregul Bloc Medical, în prezent acestea fiind desfășurate la etajul 4. Clădirea fostei Creșe nr. 1, unde va funcționa Psihiatria, este și ea finalizată în procent de 70%, ceea ce ne face să credem că în decembrie anul acesta sau în ianuarie 2020 vom muta bolnavii din clădirea veche de pe strada Drăgănești”, a declarat Cătălin Rotea.

Cătălin Rotea, managerul Spitalului Județean Slatina

Și la capitolul echipamentelor medicale se mișcă serios lucrurile. Sunt licitații în curs pentru achiziționarea unui aparat de anestezie și a unui ventilator pentru Secția Anestezie Terapia Intensivă, două mese de operație pentru secțiile Chirurgie Generală și Chirurgie Plastică, 18 monitoare de funcții vitale pentru mai multe secții, un pletismograf pentru Secția Pneumologie și un sistem de colorare automată pentru Secția Anatomie Patologică.

Și în privința mobilierului se fac pași importanți.

„Avem o comandă de 300 de paturi medicale, cu saltele și noptiere. Acestea trebuie să sosească în această luni”, a mai precizat managerul spitalului.

Aproape toți banii pentru aceste lucrări și echipamente medicale au fost puși la bătaie de Consiliul Județean, o altă mai mică parte venind de la Ministerul Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here