Poliția în alertă! Un deţinut foarte periculos, condamnat pentru omor calificat, a evadat

Este alertă în judeţul Vrancea după ce un deţinut deosebit de periculos, condamnat pentru omor calificat, a evadat!

Bărbatul de 39 de ani execută o parte din pedeapsa în regim deschis şi muncea la o fermă de pui, în apropiere de Focşani, când a reuşit să sară gardul şi să se facă nevăzut.

În scurt timp, peste 100 de poliţişti, jandarmi şi angajaţi ai penitenciarului au pornit în căutarea lui.

Alarma s-a dat imediat după ce deținutul în vârstă de 39 de ani – care muncea de mai bine de jumătate de ani la construcția unor hale din incinta unei ferme de pui din localitatea Golești – a reușit să evadeze. Se află acolo alături de alți 6 deținuți și erau păziți de un singur gardian.

Paznic fermă: “Au mâncat la masă la 1, s-au sculat de la masă să înceapă treaba și a zis că se duce până la baie că are o treaba și dispărut a fost. A sărit gardul în partea aia, acolo.”

Oamenii legii au împânzit zona, au scotocit casele părăsite, dar și pădurile dim împrejurimi. Echipe de polițiști au mers și în comuna Boghești, unde fugarul a avut ultima dată domiciliul. În ajutor a venit și un eliciopter MAI care a survolat zona. În plus, toate forțele care au plecat în căutarea individului au purtat veste anti-înjunghere sau anti-glonț.

Zorel Burlan, IPJ Vrancea: “Am organizat filtre pe rază întregului județ, au fost informate județele limitrofe, s-au constituit echipe mixte de căutare formate din polițiști, jandarmi și lucrători ai penitenciarului.”

Bărbatul a fost condamnat la 22 de ani de detenție pentru infracțiunea de omor calificat după ce în 2005 a ucis o femeie de 74 de ani. Anul trecut, însă, o comisie a penitenciarului a decis să permită deținutului executarea restului de pedeapsă în regim deschis.

Georgeta Gură, purtător cuvânt Penitenciarul Focșani: “Conducerea penitenciarului a dispus demararea unei verificări interne care să analizeze circumstanțele care au condus la producerea evenimentului.”

Pentru că a evadat, bărbatul poate primi alți 3 ani de detenție – care se vor adaugă la restul de pedeapsă pe care o mai are de ispășit.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here