Dezvăluire-BOMBĂ: Președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, a încercat să facă înțelegeri cu PSD înainte de turul 2 al prezidențialelor

Rezultatul cu care liberalii din Olt se împăunează după turul doi al alegerilor prezidențiale nu le aparține, pentru că voturile au fost obținute de candidatul partidului, Klaus Iohannis. Afirmația îi aparține președintelui executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, care a făcut și o dezvăluire-bombă despre liderul PNL Olt, Liviu Voiculescu, spunând că, în duminica dintre cele două tururi de scrutin, acesta a încercat să facă o înțelegere cu PSD în privința rezultatului alegerilor.

Contactat de OLT-ALERT.RO să comenteze declarațiile pe care Liviu Voiculescu le-a făcut în conferința de presă de luni, când acesta s-a lăudat cu rezultatul obținut la alegerile de duminică, Marius Oprescu a făcut o dezvăluire de proporții.

„Liviu Voiculescu se umflă în pene și se laudă cu un rezultat electoral care de fapt este al lui Klaus Iohannis. Asta după ce, în duminica dintre cele două tururi de scrutin, m-a sunat să mă roage să nu îl bat rău că rămâne fără funcție în partid. Acesta este, de fapt, politicianul care conduce PNL Olt”, a declarat Marius Oprescu.

În context, președintele executiv al PSD Olt s-a referit și la candidatul liberalilor la funcția de primar al Slatinei, Mario De Mezzo, care, plecând de la rezultatul obținut pe municipiul-reședință de județ, se vede deja primar.

„Mario De Mezzo, acest Smeagol al politicii locale care visează să fure inelul cu care să conducă lumea, să nu se îmbete cu apă rece, pentru că, la fel, voturile nu sunt ale lui, ci sunt ale lui Klaus Iohannis. Cine își face calculele pentru alegerile locale de anul viitor bazându-se pe rezultatele de la alegerile prezidențiale de anul acesta nu este un om politic”, a spus Marius Oprescu.

OLT-ALERT a încercat să-l contacteze pe Liviu Voiculescu pentru o declarație pe acest subiect, dar acesta a respins apelul.

După primul tur al alegerilor prezidențiale, PNL Olt a înregistrat un rezultat slab, poziționându-se la coada clasamentului în ierarhia internă a partidului. Mai mult, președintele organizației, Liviu Voiculescu, a obținut un rezultat rușinos și în comuna în care este primar, ieșind pe locul trei între organizațiile locale liberale, după Studina și Urzica.

Rezultatul liberalilor din primul tur a fost criticat și de deputatul PNL Gigel Știrbu, vicepreședinte al partidului, care a declarat că, până la aceste alegeri, organizația liberală nu s-a clasat niciodată atât de jos în cadrul partidului.

Citește și Gigel Știrbu, despre rezultatul alegerilor: Este prima oară când PNL Olt s-a clasat pe ultimul loc în partid

În acest context și în perspectiva analizei rezultatelor obținute de fiecare organizație județeană în parte, pe care conducerea centrală a anunțat că o va face după turul doi al alegerilor prezidențiale, Liviu Voiculescu avea nevoie de un rezultat bun în contul lui Klaus Iohannis pentru ca șefii partidului să nu-i ia funcția de președinte. Așa s-ar putea explica nevoia unui aranjament cu adversarii politici.

În Olt, candidatul PNL, Klaus Iohannis, a pierdut alegerile prezidențiale, la o diferență de aproape 10 procente față de contracandidata sa, Viorica Dăncilă. Cu toate acestea, liderul PNL Olt se laudă cu un rezultat bun, de 45% din voturile oltenilor. L-a pus la punct însă fostul viceprimar al Slatinei, Gabriel Diaconu, care a arătat că multe dintre voturi au venit din partea electoratului partidelor de dreapta ai căror candidați nu au intrat în turul 2. Mai mult, fostul edil a mai arătat, cu argumente plauzibile, cum vor pierde liberalii din Olt alegerile locale din 2020 (amănunte AICI). 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here