Viorica Dăncilă, primele declarații după anunțul demisiei: ”Am înţeles că trebuie ca cineva să-şi asume rezultatul alegerilor și că se dorește o restare a partidului”

Viorica Dăncilă și-a anunțat marți seară demisia din funcția de președinte al PSD. La finalul ședintei CEx în care a fost luată această decizie, Dăncilă a anunțat că a hotărât să facă acest lucru pentru că cineva trebuie să-și asume eșecul alegerilor și pentru că a înțeles că se dorește o resetare a partidului. 

”În CEx fiecare coleg şi-a spus opinia referitor la alegerile prezidenţiale şi la proiecţia pentru următoarea perioadă, cum putem ieşi întăriţi pentru a câştiga viitoarele alegeri. Am înţeles opinia colegilor mei, faptul că trebuie ca cineva să-şi asume rezultatul alegerilor. Nu este un moment de slăbiciune, este un moment de demnitate. Consider ca a trebuit să-mi dau demisia din funcţia de președinte al PSD și am făcut acest lucru. Consider că am făcut tot ce ne-a stat în putință ca să mobilizăm electoratul. Am înțeles că se dorește o restare a partidului, care presupune o altă viziune, un alt program”, a declarat Viorica Dăncilă.

Fosta șefă a PSD a mai precizat că va face parte din noua echipă de conducerea a partidului, urmând a prelua șefia organizație de femei.

Marcel Ciolacu este noul președinte interimar al PSD, după ce Viorica Dăncilă a demisionat, iar Biroul Permanent Național a fost dizolvat. Paul Stănescu este secretar general, iar funcția de președinte executiv, cea ocupată de Eugen Teodorovici, care a refuzat să demisioneze, nu mai există, după ce conducerea partidului a fost dizolvată, măsură posibilă după ce majoritatea membrilor Biroului Permanent a demisionat.

Liderii PSD au decis să organizeze un Congres în februarie, iar în decembrie vor fi alegeri la Organizația de Femei, unde va fi aleasă președinte Viorica Dăncilă, notează stiripesurse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here