Polițiștii locali ai Slatinei, amenzi de zeci de mii de lei în doar două săptămâni

Efectivele Poliţiei Locale Slatina au continuat și continuă și în această lună să desfășoare pe raza orașului acțiuni ce au ca obiectiv principal combaterea săvârșirii actelor și faptelor ilicite și asigurarea ordinii publice, combaterea fenomenului de cerșetorie și a comerțului stradal neautorizat, precum și acțiuni de fluidizare a traficului. În timpul acțiunilor, polițiștii locali au aplicat peste 100 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 28.000 de lei, cele mai multe pentru nereguli la regimul rutier.

În perioada 1 – 15 decembrie, pentru neregulile constatate polițiștii locali au aplicat 114 sancțiuni contravenționale, cele mai multe vizând abateri de la O.U.G. nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, respectiv 95 sancțiuni contravenționale pentru opriri neregulamentare, staționare interzisă sau accesul interzis.

Alte șapte sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru încălcări ale prevederilor Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, încă 12 sancțiuni fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor cuprinse în HCL nr.311/2018.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică vor desfășura acțiuni ce vor viza identificarea și sancționarea cerșetorilor în zonele aglomerate ale municipiului, precum lăcașurile de cult sau piețele, vor desfășura acțiuni zilnice de menținere a ordinii publice în zona Târgului de Crăciun, situat în proximitatea Parcului Tineretului, și în zona piețelor agroalimentare din muinicipiul Slatina”, a declarat șeful Poliției Locale, Adrian Pop.

Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 28.820 lei.

Polițiștii locali au fost solicitați de cetățeni să intervină în peste 100 de cazuri, iar în peste 180 de situații ei s-au autosesizat prin intemediul sistemului de monitorizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here