O prezentatoare din România a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare

Prezentatoarea a fost acuzată de complicitate la luare de mită și spălare de bani într-un dosar în care și tatăl ei, un important lider politic, este condamnat. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel București.

Este vorba despre Ema Pendiuc, care a fost condamnată la cinci ani de închisoare pentru fapte de corupţie. De asemenea, instanţa a decis să îi ia un apartament, pe care tatăl acesteia este acuzat că ar fi primit mită.

Tatăl prezentatoarei este Tudor Pendiuc , fost primar al oraşului Piteşti, fiind şi el condamnat în acelaşi dosar, la opt ani de închisoare. Este un dosar care se află pe rolul instanţelor de cinci ani, mai exact din martie 2015 şi potrivit anchetatorilor, bugetul oraşului Piteşti a fost prejudiciat cu peste 6 milioane de euro.

În acelaşi dosar au mai fost găsiţi vinovaţi mai mulţi afacerişti şi directori, iar decizia în cazul prezentatoarei a fost dată de Tribunalul Bucureşti şi nu este definitivă.

Fostul primar al oraşului Piteşti, Tudor Pendiuc, a fost condamnat miercuri de magistraţii Tribunalului Bucureşti la opt ani de închisoare cu executare. Este vorba despre un dosar în care fostul edil a fost acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Totodată, în acelaşi dosar Valentin Vişoiu, acţionar la CNCD SA, SC Conarg SA, Conarg Real Estate SRL, a primit 7 ani şi 8 luni de închisoare, iar Gheorghe Văsîi şi Constantin Scarlat, reprezentanţi ai SC Girexim Universal SA şi SC CNCD SA, câte 6 ani de închisoare fiecare.

Tribunalul Bucureşti a dispus încetarea procesului penal pornit împotriva lui Ion Constantin, fost consilier al lui Pendiuc, care a murit.

Alte condamnări în dosar:

  • Robert Aurelian Roman (director general în cadrul SC Publitrans 2000 SA) – 4 ani şi 6 luni de închisoare
  • Emilian Nechita (director executiv al Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Piteşti şi preşedinte al Comisiei de evaluare) – 4 ani şi 6 luni
  • Manuel Vasile Rotaru (director general în cadrul SC Publitrans 2000 SA) – 5 ani şi 6 luni
  • Elena Berinde (director economic în cadrul SC Publitrans 2000 SA) – 5 ani şi 6 luni închisoare
  • Lucia Corina Ivan (Serviciu Unitate Monitorizare Servicii Publice) – 4 ani şi 6 luni
  • Doru Alexandru Petria (ofiţer de poliţie judiciară în cadrul DNA) – amendă penală în cuantum de 30.000 lei
  • Mihai Petria – amendă penală în cuantum de 15.000 lei
  • Elena Carmen Lis – amendă penală în cuantum de 9.600 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here