Bani pentru primăriile din Olt. Lista cu instituțiile beneficiare și sumele alocate

Consiliul Județean Olt a repartizat, joi, primăriilor, în ședința în care a fost aprobat și bugetul județului, cota de 6% din impozitul pe venit pe anul în curs. 

Potrivit proiectului de hotărâre adoptat, din totalul de 27.316.000 de lei, cel mai mult le-a revenit municipiilor Slatina și Caracal – câte un milion de lei, în vreme ce orașelor li s-a repartizat câte 500.000 de lei.

Comunelor le-a revenit sume de la 150.000 de lei la 450.000 de lei, în funcție de cheltuielile curente.

„Astăzi am aprobat, prin hotărâre de consiliu județean, repartizarea sumei de 6%, cea pe care o repartizăm noi către localități. Municipiile au primit câte un milion de lei, orașele câte 500.000 de lei, iar la comune, nu avem comune sub 150.000 de lei, diferența între ele făcând-o, pentru că nu toate sunt la fel, nevoia de finanțare a activității curente. Suma pe care o repartizăm anul acesta este aproximativ egală cu suma de anul trecut. Dar primăriile au mai bani mai puțini decât anul trecut. Nevoia de a acoperi acest lucru era mai mare, dar ăștia au fost banii, am încercat să găsim o formulă de calcul astfel încât fiecare primărie să aibă asigurată finanțarea activităților curente”, a declarat, la finalul ședinței, președintele CJ Olt, Marius Oprescu.

OLT-ALERT prezintă întreaga listă cu instituțiile beneficiare și sumele alocate:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here