Polițiștii din Olt au făcut MĂCEL printre șoferi: amenzi de miliarde și zeci de permise reținute în nici două zile

Sancțiuni contravenționale în valoare de peste 2,7 miliarde lei vechi au fost aplicate de către polițiștii din Olt în mai puțin de 48 de ore. 37 de permise de conducere au fost reținute, iar 28 de certificate de înmatriculare au fost, și ele, retrase.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au intensificat, joi și vineri, activitățile în vederea asigurării unui climat optim de siguranță publică, precum și pentru prevenirea accidentelor rutiere și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Astfel, pe parcursul celor două zile, peste 250 de polițiștii rutieri, de ordine publică și de investigare a criminalității economice au fost prezenți atât în mediul urban, cât și în mediul rural, pentru asigurarea vizibilității în mediul stradal, precum și pentru prevenirea și descurajarea faptelor de natură penală sau contravențională.

„În urma neregulilor constatate, ofițerii și agenții de poliție au aplicat 732 de sancțiuni contravenționale. Pentru încălcarea legislației privind circulația pe drumurile publice, polițiștii rutieri au aplicat 236 de sancțiuni contravenționale conducătorilor auto care au încălcat regimul legal de viteză, 14 celor care au efectuat depășiri neregulamentare, iar aproximativ 60 au fost aplicate celorlalte categorii de participanți la trafic, respectiv 12 pietonilor, 28 bicicliștilor și 18 căruțașilor. Valoarea sancțiunilor aplicate se ridică la suma de 276.000 de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

Totodată, polițiștii au reținut 37 de permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au retras 28 de certificate de înmatriculare.

În perioada următoare, polițiștii vor continua să acționeze pentru impunerea unei atitudini de respectare a normelor rutiere în rândul participanților la traficul rutier, a mai precizat ofițerul de relații cu presa din cadrul Poliției Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here