ITM Olt: Două persoane au fost accidentate mortal, alte trei persoane cu incapacitate temporară de muncă

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt au efectuat, luna trecută, controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă.

Au fost efectuate 19 astfel de controale, cele mai multe verificări fiind făcute în domenii precum construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.

În funcție de gravitatea deficiențelor constatate, inspectorii de muncă au aplicat sancțiuni contravenționale, constând în amenzi și avertismente, dispunându-se totodată măsuri de remediere.

În urma controalelor efectuate, s-au identificat două deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, fiind aplicat 1 avertisment, spun inspectorii din cadrul ITM Olt.

„De asemenea, în cursul lunii trecute, au fost comunicate instituției un număr de cinci evenimente, din care două  persoane accidentate mortal și trei persoane cu incapacitate temporară de muncă”, se arată într-un comunicat transmis de ITM Olt.

Cele mai frecvente deficiențe au fost:

  • neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă;
  • neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă;
  • netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora;
  • neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție;
  • neefectuarea controlului medical periodic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here