Primele imagini cu laboratorul de teste pentru COVID-19 cumpărat de Spitalul Slatina

OLT-ALERT.RO vă prezintă primele imagini cu componentele Laboratorului modular de biologie moleculară achiziționat de Spitalul Județean de Urgență Slatina pentru testarea probelor de COVID-19.

În urmă cu două zile au fost aduse cele trei module, montate în curtea interioară a spitalului și la care însă se lucrează, iar azi a venit o nouă serie de echipamente, printre care se numără și autoclavul.

Întreg ansamblu al laboratorului este montat vizavi de bucătăria unității sanitare, aici urmând să se facă 196 de teste pe zi.

Costul laboratorului a fost de peste un milion de lei, achiziția fiind posibilă prin implicarea Consiliului Județean Olt.

Se lucrează și la racordarea laboratorului sistemele de utilități

Reprezentanții Laboratorului de analize medicale al spitalului, la primirea echipamentelor

Azi a sosit și autoclavul

Tot în această săptămână, în paralel cu montarea laboratorului va fi instruit și personalul medical care îl va folosi.

Laboratorul modular de biologie moleculară va fi utilizat pentru testarea și identificarea persoanelor cu COVID-19, dar, după ce epidemia de coronavirus va fi trecut, el va putea fi utilizat și pentru altfel de teste.

„Este un laborator care a fost achiziționat în primul rând pentru detectarea COVID-19, dar, așa cum am mai spus-o, există viață și după coronavirus, și aparatul pe care l-am achiziționat va putea să facă mult mai multe teste, printre care și să detecteze potențiale modificări în ADN-ul uman, acolo unde există posibilitatea sau pericolul unui cancer de prostată sau al unui cancer mamar”, a mai explicat managerul Spitalului Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here