Vremea azi, 22 mai. Zonele unde vântul va atinge viteze de 40-50 km/h

Sursa foto: romaniatv.net

Vineri atmosfera va fi schimbătoare și vin câteva ploi slabe pe la munte, prin sudul și estul țării.

Vântul va atinge viteze de 40-50 km/h în regiunile vestice, sud-vestice, în centru și în est iar la munte vor fi rafale de 70-80 km/h.

Maximele termice, pleacă de la 14 grade în Bucovina și în estul Transilvaniei și vor ajunge până la 21 de grade Celsius în Oltenia.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea și Bărăganul atmosfera va fi schimbătoare și e posibil să picure puțin. Vântul va avea unele porniri iar temperaturile cresc ușor.

Se încălzește și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Ploile apar din loc în loc însă vor fi neînsemnate cantitativ. Ieri în zonă au fost 16 grade însă vineri se încălzește și după prânz se vor înregistra 20 de grade Celsius.

În nordul Moldovei și în Bucovina se anunță înnorări, câteva ploi slabe și un vânt insistent. Apare și soarele pe parcursul zilei iar temperaturile vor fi modeste pentru luna Mai!

În schimb, în nordul Transilvaniei și în Maramureș găsim vreme frumoasă dar răcoroasă. Temperaturile ajung cu greu la 16-17 grade Celsius.

Și în ținuturile vestice, atmosfera va fi însorită. Temperaturile, scad ușor și vor ajunge pe la 19 grade și vântul va avea unele porniri.

În Transilvania acum dimineață este frig mai ales în depresiuni și e posibil să apară bruma însă peste zi se încălzește și la amiază vor fi 19 grade în vestul provinciei.

Apar ceva înnorări și ploi slabe mai ales în zonele de munte și tot la munte la altitudini mari vântul va sufla cu viteze de 70-80 km/h.

În Oltenia se încălzește semnficativ și la amiază vor fi în jur de 21 de grade. Vântul va agita atmosfera și mai sunt posibile și câteva ploi slabe.

Și în ținuturile sudice, mai apar câțiva nori și 2-3 stropi de ploaie iar temperaturile cresc față de ziua trecută.

Vremea în București

În Bucureșți vineri se încălzește ușor, dar vremea rămâne rece pentru acest moment al anului. Maxima va ajunge pe la 19 grade, soarele se arată trecător, dar mai apar și ceva condiții de ploaie.

Vremea la Munte

La munte, așteptăm incă o zi rece cu înnorări și ploi sporadice. La altitudini mari, e posibil să fulguiască trecător și vântul va prinde putere și va sufla cu viteze de 70-80 km/h.

Vremea în următoarele zile în București

În Bucureșți vineri se încălzește ușor, dar vremea rămâne rece pentru acest moment al anului. Maxima va ajunge pe la 19 grade, soarele se arată trecător, dar mai apar și ceva condiții de ploaie.

Sâmbătă se mai încălzește puțin și o să avem vreme frumoasă și 21 de grade la orele amiezii, o valoare mai potrivită pentru luna martie.

Duminică, avem vreme schimbătoare. Pot să apară ploi de scurtă durată și vântul devine activ.

Luni vremea se menține rece, norii se adună după prânz și sunt posibile averse și descãrcãri electrice. Temperatura maximã va fi de 22 de grade, iar cea minimã de 10 grade.

Vremea în următoarele zile la Munte

La munte, astăzi așteptãm incã o zi rece cu înnorãri și ploi sporadice. La altitudini mari, e posibil să fulguiascã trecãtor și vântul va prinde putere și va sufla cu viteze de 70-80 km/h.

Sâmbătă, avem încă o zi foarte rece pentru luna Mai. Pe timpul zilei o să plouă în Carpații Orientali și în estul Carpaților Orientali, iar în noaptea următoare vin ploi și în Carpații Occidentali.

Duminică, ploile cuprind toată zona montană. Se răcește din nou, iar vântul are intensificări la altitudini mari.

Luni vremea va fi instabilã și rece pentru această dată. Aversele vor veni însotite de tunete, fulgere și s-ar putea să cadă grindină. Izolat se pot strânge cantitãți mai însemnate de apã iar la altitudini vor fi precipitații mixte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here