În ce condiţii s-ar putea redeschide grădiniţele particulare și creşele

Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii lucrează la un pachet de măsuri care vor fi luate pentru redeschiderea creşelor şi grădiniţelor. Astfel, cei de la INSP au făcut câteva recomandări:

– Reducerea numărului de copii în grupă. Trebuie asigurată o suprafaţă de 4,5mp/copil

– Distanţarea fizică se va realiza în dormitoare şi în sălile de masă prin plasarea paturilor, şezlongurilor, respectiv a măsuţelor la cel puţin 1,5m distanţă între ele.

– Triajul epidemiologic trebuie să se facă obligatoriu în fiecare zi de către cadrul medical au unităţii.

– Jucăriile trebuie spălate regulat, cel puțin o dată pe zi. Cele care nu pot fi spălate trebuie eliminate din sala de grupă, la fel și toate accesoriile neesentiale pentru procesul instructiv educativ.

– Întreg spațiul trebuie curățat, inclusiv jucării, tobogane, țarcuri, mânere, balustrade, butoane, accesorii la instalații sanitare, toalete, clanțe, mese, scaune. Suprafețele atinse des de copii trebuie curățate cu apa și detergent.

– Activitățile în aer liber vor reprezenta o proporție cât mai mare din program. Mai multe grupe pot fi în același timp afară, cu condiția de evitare a contactului strâns între copii și evitarea jocurilor care presupun apropierea între copii la mai puțin de 1,5 metri

Ministrul Educaţiei, despre redeschiderea grădiniţelor particulare: Trebuie să facem o evaluare şi abia după aia să luam nişte decizii .

În ceea ce priveşte grădiniţele, după cum se ştie cursurile se vor încheia la data de 12 iunie, atât pentru unităţile de învăţământ preşcolar, cât şi gimnazial şi liceal. Nu se prelungeşte anul şcolar. S-a anunţat deja că toate cursurile se vor încheia în data de 12 iunie“, a spus ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

În ceea ce privește creşele si grădinițele private, Monica Anisie nu a putut oferi o dată anume legată de reluarea activității acestora. Se așteaptă o decizie în funcție de rezultatele epidemiologice, spune ministrul Educației.

Specialiştii de la Ministerul Sănătăţii au făcut menţiunea în mod clar: stabilirea datelor de reluare a activităţii nu este asumată de instituţia respectivă, respectiv INSP, întrucât nu a fost realizată evaluarea perioadei de 14 zile de relaxare a măsurilor prevăzute în starea de alertă. Trebuie să facem o evaluare şi abia după aia să luăm nişte decizii“, a explicat ministrul Educaţiei, Monica Anisie, la Digi FM.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here