Inspectorii de muncă din Olt, controale la firmele specializate în plasarea forței de muncă în străinătate

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Olt a desfășurat, în perioada 11 – 22 mai 2020, în cadrul unei campanii naționale, acțiuni de control la persoanele juridice care desfășoară activități de mediere și plasare a forței de muncă în străinătate. Inspectorii de muncă au vrut să verifice dacă firmele respective respectă toate prevederile legale în domeniu.

Reprezentanții ITM Olt au verificat șapte angajatori care au ca obiect principal de activitate identificarea locurilor de muncă în străinătate pentru românii care doresc să își găsească un rost dincolo de granițele țării.

Printre principalele obiective ale controalelor s-a numărat identificarea cazurilor de nerespectare a condițiilor de funcționare și a procedurii de înregistrare de către firmele vizate, identificarea și combaterea cazurilor de plasare a forței de muncă în străinătate cu încălcarea obligațiilor pe care plasatorul le are față de solicitantul locului de muncă și conștientizarea companiilor verificate față de obligativitatea pe care o au în respectarea prevederilor legale.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că cele șapte companii nu desfășurau, în această perioadă, activitate în domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here