DIGI RCS-RDS, avertisment urgent pentru toţi clienţii. Atenţie la ţeapa care te lasă fără bani

DIGI RCS-RDS a transmis un avertisment de maximă importanță. Compania i-a informat pe clienţi că îi este folosit numele într-o campanie falsă, cu promisiunea unor premii.

DIGI RCS-RDS susține că nu are în derulare o astfel de campanie, mesajul pe care clienţii îl primesc pe Facebook, WhatsApp sau e-mail fiind fals. Astfel de scheme de fraudare pot duce la furtul datelor personale și, mai apoi, la furtul banilor din conturi bancare.

Astfel de fraude au mai fost semnalate în trecut atât la magazine, cum ar fi Mega Image, Lidl sau Kaufland, cât și la companii aeriene, cum ar fi Wizz Air.

„Cea mai recentă campanie de acest tip (SCAM) recurge la un mecanism de concurs de fidelizare cu premii constând în laptop-uri și telefoane din segmentul premium. Organizatorii atrag utilizatorii de internet prin reclame pop-up găzduite pe site-uri cu un nivel redus de securitate și le propun acestora completarea unui chestionar, la finalul căruia li se cere să comunice date asociate cardului bancar, pentru reținerea taxei de transport a premiilor”, a transmis DIGI RCS-RDS.

„Chiar în măsura în care ar organiza astfel de campanii, Digi | RCS-RDS nu ar condiționa în vreun fel acordarea de premii de efectuarea unor astfel de plăți. Dacă vi se afișează, în timp ce navigați pe diverse site-uri, astfel de invitații la concursuri de loializare/ fidelizare în numele Digi | RCS-RDS, vă sugerăm să nu le dați curs înainte de a confirma informația pe canalele oficiale de comunicare ale companiei”, se mai arată în mesajul DIGI RCS-RDS.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here