Siminica Mirea, printre inițiatorii legii privind permanentizarea certificatului de handicap la copiii cu boli degenerative

Senator Siminica Mirea

Proiectul de lege privind modificarea legii privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap a trecut, miercuri, în Senat, inițiativa legisaltivă, printre semnatarii căreia se numără și senatorul de Olt Siminica Mirea, venind în sprijinul copiilor cu boli degenerative care ar putea obține certificat permanent de handicap.

Dacă proiectul va intra în vigoare, copiii cu handicap a căror afecțiune se încadrează în patologia bolilor degenerative vor beneficia de un certificat permanent, în condițiile în care, în prezent, acest certificat are o valabilitate de maximum doi ani.

Printre inițiatorii acestui proiect se numără și senatorul de Olt Siminica Mirea.

„În cadrul ședinței de plen de miercuri a Senatului am oferit un vot atât de necesar pentru a veni în sprijinul persoanelor cu handicap: am votat favorabil modificarea legii privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, proiect la care m-am numărat printre inițiatori.

Vreau să îmi felicit toți colegii care au făcut posibilă trecerea legii, sperând ca, într-un termen cât mai apropiat, și colegii din Camera Deputaților vor oferi tot un vot favorabil pentru ca modificările să intre în vigoare.

Birocrația și legislația încâlcită nu trebuie să reprezinte o piedică suplimentară sau o povară în plus pentru persoanele cu handicap. Oamenii aceștia trebuie sprijiniți, fiind important să înțelegem necesitatea unor astfel de modificări legislative și cât de mult pot însemna ele pentru persoanele cu handicap.

Îmi doresc din inimă ca această propunere să fie acompaniată, în viitor, și de alte pachete de legi care să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile. În acest sens, voi încerca să mă implic ori de câte ori voi avea ocazia, fără a da vreo secundă înapoi”, a declarat Siminica Mirea.

Printre beneficiari se vor număra, spre exemplu, copii cu lipsa unui membru în urma amputației sau cu tulburări din spectrul autismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here