ALERTĂ INFOCONS privind măştile periculoase în România. Pe piaţă sunt modele care vă pot îmbolnăvi. Lista

Infocons a emis o nouă alertă privind măștile periculoase care se vând pe piața din România. În acest moment există 39 de tipuri de astfel de măști. Alerte de acest gen au fost emise şi de Polonia, Belgia și Malta, fiind vorba despre măști prin care poate trece o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme.

Infocons a emis o nouă alertă pentru următoarele măști neconforme:

– tipul / numărul modelului: 9901 GB2626-2006 KN95, din China, alertă transmisă de Polonia și e de tipul grav.

– tipul / numărul modelului: KN 95, tot din China. Alerta a fost transmisă de Polonia și este de tipul grav.

– denumire: KN95 Protective Mask, tipul/numărul modelului: KN 95, vin din China, cu alertă de tip grav transmisă de Polonia.

– marcă: KSL, denumire: KN95 protective mask, tipul/numărul modelului necunoscut, țara de origine China, alertă transmisă de Belgia, tip de alertă: grav.

– marcă: Adiutor, KYJKKJ, denumire: FFP2 Mask, tipul/numărul modelului: KY2020, țara de origine China, alertă transmisă de Malta. Aceste măști au fost găsite produse și s-au luat măsuri și în Estonia.

– tipul / numărul modelului: KN 95, țara de origine: Republica Populară Chineză, alertă transmisă de Malta.

– marcă: X.Y.T XiangYanTang, denumire: KN 95 particulate respirator, cod de bare: 2054 6625, țara de origine: Republica Populară Chineză, alertă transmisă de Malta.

Purtarea măștii care acoperă nasul și gura este obligatorie începând cu 15 mai în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise. Cei care nu poartă măștile riscă amenzi între 500 și 2.500 lei.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here