Sute de stații de încărcare pentru acumulatori, contrafăcute, confiscate de polițiștii din Olt

Polițiștii de investigare a criminalității economice din Olt, împreună cu cei rutieri, au indisponibilizat, azi, sute de stații de încărcare pentru acumulatori, în valoare de peste 200.000 de lei, despre care există suspiciunea că ar fi contrafăcute.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt, împreună cu cei din cadrul Serviciului Rutier, au acționat pe raza municipiului Slatina, miercuri, în vederea prevenirii și combaterii faptelor ilicite din domeniul transportului de marfă.

În timpul acțiunii, polițiștii au depistat un bărbat, de 41 de ani, din municipiul Constanța, care transporta cu un autoturism 336 de stații de încărcat, fără a prezente documente de proveniență a acestora.

„În urma primelor verificări au existat suspiciuni cu privire la autenticitatea mărcii acestor stații de încărcare, motiv pentru care polițiștii au indisponibilizat întreaga cantitate, în vederea continuării cercetărilor.

Valoarea celor 336 de stații de încărcat este de aproximativ 212.000 de lei, urmând să fie stabilit și prejudiciul creat titularilor mărcii respective”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute și pedepsite de  Legea 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, întrucât persoana ar fi pus în circulație un produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, creând un prejudiciu titularului mărcii înregistrate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here