Fotografia care strica telefoanele cu Android. Cine a folosit-o şi-a pierdut toate datele

O fotografie a devenit coșmarul multor utilizatori de telefoane mobile. Aceștia și-au pierdut toate datele după ce au folosit-o ca wallpaper, scrie BBC.

Totul a pornit în luna august a anului trecut. Omul de știință, Gaurav Agrawal, care este și fotograf amator, a făcut o poză în SUA, la lacul St. Mary, din Montana.

”O noapte magică”, a descris acesta imaginea capturată, pe care a publicat-o pe platforma Flickr. La aproape un an distanță, a aflat dintr-un mesaj devenit viral pe tweeter că poza sa a cauzat probleme multor utilizatori de telefoane cu sistem Android 10.

Acestea se închideau brusc și necesitau revenirea la setările din fabrică, ceea ce însemna și pierderea datelor stocate pe telefon.

”Nu am făcut nimic intenționat. Îmi pare rău că oamenii au avut probleme”, a spus fotograful amator din San Diego.

Acesta a identificat și sursa problemei. A prelucrat poza cu un program de editare, iar formatul în care a exportat-o nu a fost compatbil cu acea versiune a sistemului de operare.

Eu am un iPhone și wallpaperul a fost mereu poza vieții mele”, a explicat Gaurav Agrawal. Acesta are 10.000 de fani pe Flickr și a avut poze publicate în National Geographic, scrie BBC.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here