Studiu: Măștile pot reduce răspândirea coronavirusului cu 40%

Măștile pot reduce rata de creștere a infecțiilor cu coronavirus cu 40%, potrivit cercetătorilor care au studiat experiența locurilor din Germania care au promovat utilizarea acestora, scrie Bloomberg.

După ce orașul Jena a devenit un adoptator timpuriu al politicilor de purtare a măștii în transportul public și în interiorul magazinelor, pe 6 aprilie, noile infecții din municipiu au dispărut aproape în totalitate.

Majoritatea statelor din Turingia și în alte părți din Germania au adoptat politici obligatorii de purtare a măștii doar câteva săptămâni mai târziu, iar focarul în multe dintre aceste zone a continuat să se răspândească, potrivit unui document al Institutului de Economie a Muncii din Bonn.

Cercetătorii au comparat traiectoria lui Jena înainte și după 6 aprilie cu cea dintr-un eșantion mediu ponderat de oameni din alte orașe din afara țării și din Germania care cuprind un grup cu demografii similare, sisteme locale de îngrijire a sănătății și niveluri Covid-19 înainte de 6 aprilie.

După ce Jena a introdus obligativitatea purtării măști, noile infecții confirmate au fost cu 25% mai mici decât în grupul de control. Acest tip de impact părea a fi și mai mare atunci când autorii au privit experiența orașelor mai mari din Germania.

Măștile par a fi o metodă foarte eficientă din punct de vedere al costurilor pentru a reduce răspândirea coronavirusului, au spus autorii, inclusiv Klaus Waelde de la Universitatea din Mainz. Lucrarea pare a fi prima analiză care oferă dovezi de teren privind capacitatea măștilor de a reduce răspândirea Covid-19, au spus autorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here