Evaluare Națională. Ce se întâmplă dacă un elev își dă jos masca în timpul examenului

Sursa foto: romaniatv.net

Astăzi începe Evaluarea Naţională 2020, cu proba la limba română, iar ministrul Educaţiei face un apel către elevi: ″Nu cumpăraţi subiectele false, vândute pe site-uri obscure!″⁣

Potrivit Monicăi Anisie, subiectele sunt securizate pe un server şi vor fi accesibile oricărui elev care a ţinut pasul cu recapitularea materiei.

Va fi oricum un examen în care emoţiile copiilor de clasa a opta vor fi dublate de timpul suplimentar, alocat procedurilor de siguranţă.

Candidaţii vor trece prin mai multe filtre, înainte să ia loc în bănci.

Luminița Bărcari, preşedintele Comisiei Naţionale de Examen: “Avem în jur de 50 de elevi aflaţi în izolare. Vom şti exact şi câţi spitalizaţi, mâine, când vor transmite absenţii, vom şti şi câţi copii au fost monitorizaţi cu temperaturi mai mari de 37 cu 3.”

Pentru aceştia va fi organizată o doua etapă a Evaluării Naționale 2020. Restul află subiectele la ora 9. Niciun minut mai devreme.

Monica Anisie, ministrul Educației: “Vă asigur că ceea ce circula pe internet nu este de la Ministerul Educaţiei. Deci dragi elevi, stimaţi părinţi, nu vă lăsaţi păcăliţi de aceste aşa zise subiecte care circulă pe internet.”

Vor avea două ore să rezolve subiectele, sub ochiul vigilent al lui “big brother”, sistemul de monitorizare audio-video care înregistrează toată sesiunea.

Spre deosebire de colegii din generaţiile trecute, candidaţii vor sta la mare distanţă unii de alţii şi vor avea parte de un decor mai puţin primitor. La recomandarea Institutului de Sănătate Publică, au fost scoase din săli toate obiectele care nu sunt necesare. Au rămas pereţii albi… şi o icoană.

În timpul probei, copiii rămân cu masca pe figură. O pot da jos, cu acceptul comisiei, ca să ia o gură de apă. Predau lucrarea, se dezinfectează iar şi primesc o mască nouă.

Şcolile au făcut circuite- intri pe o uşă, ieşi pe o alta. Elevii de clasa a opta au avut parte, chiar înainte de examen, de cea mai lungă perioadă de absenţă fizică de la scoală, consemnată de învăţământul românesc modern. Cursurile față în faţă au fost suspendate, în semestrul I, timp de 24 de zile. A urmat vacanţa, apoi alte 52 de zile acasă, în semestrul al doilea.

30% dintre elevi au lipsit de la recapitularea făcută în ultimele două săptămâni. Iar acest gol de rutină şcolară va influenţa nota primită.

Spre deosebire de anul trecut, lucrările vor merge, pentru a fi corectate, în alt judeţ decât cel în care se dă proba.

Indiferent că ia 10 sau punctul din oficiu, fiecare elev are un loc asigurat la liceu.

Miercuri e probă la matematică, iar joi cea la limbă maternă. Primele rezultate sunt aşteptate pe 22 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here