Medicul de la Ambulanța Olt infectat cu COVID-19 și transferat la București a MURIT!

Unul dintre cei doi medici de la Ambulanța Olt infectați cu coronavirus a murit la un spital din București, unde a fost transferat după ce starea sa de sănătate s-a înrăutățit.

Este vorba de doctorul Constantin Dumitru. El avea 51 de ani și era și medic de familie în Șușani. După ce a fost depistat cu coronavirus, a fost internat la Spitalul Slatina, de unde a fost transferat la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea și, apoi, la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București.

El avea mai multe boli asociate. Suferea, printre altele, de obezitate morbidă, diabet zaharat tip 2 și hipertensiune arterială stadiul 2.

Acesta este cel de-al optulea deces provocat de coronavirus în Olt.

Medicul Constantin Dumitru se numără printre cele 21 de victime ale focarului de coronavirus izbucnit la Serviciul de Ambulanță Județean Olt în data de 18 mai. Celor 21 de angajați ai instituției li s-au alăturat alte șase persoane care au intrat contact direct cu cei infectați.

Prima sursă de infectare a fost o asistentă care făcea naveta de la Mioveni (Argeș) la Slatina, folosind mijloace de transport în comun.

Aspectele descoperite de Direcția de Sănătate Publică în cadrul anchetei epidemiologice au dus la sesizarea, din oficiu, în acest caz, a polițiștilor Serviciului Investigații Criminale, astfel că Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina a demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Potrivit procurorilor, pe perioada stării de urgență, la Ambulanța Olt nu s-ar fi făcut triajul zilnic privind starea de sănătate a personalului angajat.

De asemenea, prima persoană din instituție infectată cu noul tip de coronavirus, asistenta din Mioveni, Argeș, ar fi avut simptome ale bolii cu câteva zile înainte să fie depistată, nedeclarând că se simte rău, astfel că a continuat să vină la serviciu.

O comisia mixtă de control, compusă din reprezentanți ai Prefecturii, Directiei de Sănătate Publică Olt, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, a efectuat, și ea, verificări în perioada 26 – 28 mai 2020, constatând că la Ambulanța Olt nu au fost respectate multe dintre obligații care reveneau conducerii și personalului angajat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here