Bărbatul care a incendiat o fată de 17 ani este urmărit penal pentru tentativă de omor

Bărbatul eliberat după 25 de ani de detenţie şi care vineri a incendiat o tânără în vârstă de 17 ani este urmărit penal în cauză pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi a anunțat că din concluziile preliminarii rezultă că victima prezintă leziuni de violență, produse prin flacără, care necesită 45-50 de zile de îngrijiri medicale.

În cauză, Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți a dispus începerea urmăririi penale în cauză pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor.

La data de 13.06.2020, Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți a formulat propunerea arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, față de inculpat, iar Tribunalul Mehedinți a admis propunerea și a dispus arestarea inculpatului, pentru o durată de 30 de zile.

Între timp, victima acestuia a fost transferată cu un elicopter la Spitalul de copii ”Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, echipat cu paturi pentru marii arşi.

Purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, medicul Raluca Alexandru, a declarat duminică pentru News.ro că starea fetei este una extrem de gravă, iar şansele acesteia de supravieţuire sunt minime.

„Este în stare extrem de gravă: are arsuri pe 90% din suprafaţa corpului, sunt arsuri profunde. are şanse minime de supravieţuire” a declarat Raluca Alexandru.

Nelu Tătaru despre starea fetei: ”Prognosticul este rezervat”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că starea fetei în vârstă de 17 ani din Mehedinţi este critică, iar prognosticul medicilor este rezervat având în vedere gradul de arsură şi suprafaţa afectată.

Nelu Tătaru a fost întrebat luni, la Digi24, care este starea de sănătate a fetei incendiate.

“A fost transferată la Grigore Alexandrescu. Starea ei este critică, pronosticul este rezervat având în vedere şi gradul de arsură şi suprafaţa”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Bărbatul în vârstă de 45 de ani fusese condamnat la închisoare pe viaţă

Incidentul s-a produs în localitatea Dârvari, judeţul Mehedinţi. Bărbatul în vârstă de 45 de ani fusese condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea a cinci oameni şi eliberat după 25 de ani de detenţie. El revenise din Olanda şi ar fi trebuit să se afle în autoizolare.

După liberare, el a mers în comuna Dârvari din judeţul Mehedinţi, unde locuia în casa unui fost coleg de detenţie.

El revenise din Olanda şi ar fi trebuit să se afle în autoizolare.
Bărbatul şi victima sa ţineau legătura pe reţelele de socializare, spun apropiaţii fetei.

În data de 11 iunie fata l-a reclamat pe bărbat pentru viol, însă examenul medico-legat nu a confirmat faptul că tânăra ar fi suferit leziuni ca urmare a unei agresiuni sexuale, susţin surse judiciare.

În urma reclamaţiei, fata, care stătea cu o bunică şi cu fratele ei mai mic, a fost dusă într-un centru de protecţie socială, de unde a fost scoasă de către familie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here