Cine va conduce Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal începând cu 1 iulie

Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal va fi condus, din data de 1 iulie, tot de către procuroarea Mariana Mihaela Măceșeanu.

Decizia îi aparține Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), care, ieri, a aprobat propunerea de prelungire a mandatului, începând cu data de 1 iulie, până la ocuparea funcţiei prin concurs sau examen, dar nu mai mult de șase luni.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât prelungirea delegării în funcţia de prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal a doamnei Măceșeanu Mariana Mihaela, procuror la această unitate de parchet, începând cu data de 01.07.2020, până la ocuparea funcţiei prin concurs sau examen, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni”, se arată în decizia CSM.

Mariana Mihaela Măceșeanu a fost numită cu delegație la conducerea Parchetului Caracal începând cu data de 1 ianuarie 2020. Ea l-a înlocuit în funcție pe procurorul Cătălin Alexandru Zăvoianu, care se afla în fruntea instituției din decembrie 2016, pentru un mandat de trei ani.

Zăvoianu, unul dintre procurorii anchetați pentru modul cum au gestionat căutarea Alexandrei Măceșanu, după apelurile fetei la 112, a devenit celebru după ce, la sfârșitul lunii august 2019, ieșind de la audierile la care a fost supus de Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, în loc să răspundă la întrebările jurnaliștilor care îl așteptau la ieșire, a rupt-o la fugă, cu reporterii după el. Scena urmăririi i-a adus procurorului poreclele de Speedy și Talpă-Iute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here