Slătineanca Mariana Moț, numită președinte de secție în Consiliul Legislativ, cu rang de secretar de stat

Parlamentul a votat mai multe numiri în funcții de conducere, la vârful unor instituții controlate de forul legislativ. Este vorba despre șefia ASF, un post de vicepreședinte și doi membri în Consiliul de Reglementare al ANRE, dar și de doi președinți de secție la Consiliul Legislativ, una dintre aceste din urmă funcții revenindu-i judecătoarei Mariana Moț.

Slătineanca Mariana Moț, judecătoare la Curtea de Apel Craiova, a fost numită președinte al Secție de drept public în Consiliului Legislativ din Parlament, având rang de secretar de stat. Ca președinte al Secției de drept privat din același for a fost numit Toni Greblă. Ambii au fost propuși de PSD, fiind numiți cu 295 de voturi „pentru” si 10 „împotrivă”.

Sofia Mariana Moț, mama primarul Slatinei, Emil Moț, a mai fost secretar de stat, funcție deținută, în perioada 2017 – 2019, în Ministerul Justiției.

Consiliul Legislativ este un organ consultativ de specialitate al Parlamentului României, care avizează proiectele de acte normative în vederea sistematizării, unificării și coordonării legislației naționale și ține evidența oficială a legislației României.

Tot ieri au mai fost făcute și alte numiri. În fruntea ASF căreia a fost pus Nicu Marcu, fost parlamentar USL, propus de PNL, dar considerat un apropiat al președintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Marcu, actual vicepreședinte al Curții de Conturi, este susținut și de PSD, dar și de Pro România, potrivit digi24.ro.

Liberalii au obținut și funcția de vicepreședinte al ANRE, acolo unde va mergeMircea Man, deși inițial liberalii îl susțineau pe Teodor Atanasiu. La ANRE, PSD-ului i-au revenit două numiri, ambele în Comitetul de Reglementare, unde ar urma să fie trimiși Marian Neacșu și Valeriu Steriu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here