Polițiștii din Olt au descoperit în trafic un bărbat cu o alcoolemie peste limită. Mai mulți șoferi au încălcat legea

Un bărbat a fost depistat, zilele trecute, de polițiștii din Olt în timp ce se afla la volan sub influența alcoolului. 

În urma testării s-a dovedit că bărbatul avea o alcoolemie peste limită.

„În jurul orei 21.00, polițiștii au depistat în trafic, pe Drumul Județean 643 A, pe raza localității Vulpeni, un bărbat, în vârstă de 49 de ani, în timp ce conducea un autovehicul, sub influenta alcoolului. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație de 1,46 mg/litru alcool pur in aerul expirat”, potrivit unui comunicat al Poliției Olt.

Polițiștii Serviciului Rutier, împreună cu cei din cadrul Poliției orașului Balș au organizat și desfășurat o acțiune, în vederea reducerii riscului rutier. Acțiunea s-a desfășurat pe raza orașului Balș și a comunelor arondate.

Polițiștii au fost prezenți în trafic cu scopul de a preveni producerea accidentelor prin disciplinarea conducătorilor auto și conștientizarea acestora asupra riscurilor la care se expun încălcând legislația rutieră.

„În urma activităților desfășurate, în urma abaterilor constatate în trafic, polițiștii rutieri au reținut 15 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce. Dintre acestea, 12 au fost pentru conducere sub influența alcoolului, unul pentru depășirea vitezei legale admisă pe un sector de drum cu mai mult de 50 km/h și două pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, polițiștii au retras patru certificate de înmatriculare, pentru nerespectarea condițiilor efectuării inspecției tehnice periodice.

Activitățile polițiștilor rutieri s-au desfășurat cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here