Vacanţă în Grecia. FORMULARUL online care trebuie completat începând de la 1 iulie

Turiştii care vor să călătorească în Grecia vor completa un formular online, cu 48 de ore înainte de a intra pe teritoriul statului elen. După completarea documentului, veţi primi un cod QR pe care îl veţi descărca în telefon sau îl veţi putea tipări pe hârtie pentru a fi scanat de Poliţia de Frontieră greacă, împreună cu documentele de călătorie. 

Această procedură este menită pentru a fluidiza traficul de turişti la punctele de trecere a frontierei, dar şi pentru a avea o evidenţă detaliată a turiştilor care vin în Grecia.

Formularul este în limba engleză şi conţine întrebări despre datele personale, datele de contact ale turiştilor, precum şi întrebări despre sejur.

De la 1 iulie pentru a putea intra pe teritoriul Greciei, trebuie să completaţi o declaratie online pe urmatorul site: https://travel.gov.gr/#/form

Aici veţi completa date personale, inclusiv modalitatea cu care veţi sosi în Grecia, dar şi ţările vizitate în ultimele 15 zile.

Vei primi un număr (un cod QR) care trebuie prezentat la punctul de frontieră prin care intraţi în Grecia. Astfel, se va cunoaşte capacitatea de testare la fiecare punct de frontieră şi vor fi aleşi pasagerii cu cel mai mare risc de infectare pentru a fi testaţi.

Regulile pentru persoanele care ajung cu maşina în Grecia

Toate persoanele care intră în țară trebuie să depună un formular de localizare a pasagerilor (PLF) completat la sosirea lor.
Pașaportul și controlul vamal sunt efectuate și codul QR unic de răspuns rapid (QR) al fiecărei persoane primite este verificat pe ecranul telefonului mobil sau pe formularul tipărit cu codul QR.
În funcție de codul acestora, persoanele care intră sunt direcționate de către personalul de securitate, fie către zona de screening sau au voie să își continue călătoria până la destinația finală din țară, primind instrucțiuni de la personalul de frontieră, cu privire la, în special, la acțiunile necesare în cazul în care apar simptome de infecții respiratorii, caz în care trebuie să contacteze imediat Centrul de operații al Organizației Naționale de Sănătate Publică (EODY). Dacă persoanele care sosesc intenționează să aibă multiple opriri în Grecia, trebuie să declare acest lucru și să raporteze destinația inițială și itinerariul lor de călătorie pentru următoarele 7 zile. Unitățile mobile de sănătate EODY (KOMY) vor funcționa continuu la punctele de control la frontiera terestră.
Până când rezultatele screeningului devin disponibile, persoanele care sosesc care sunt testate pentru noul coronavirus SARS-CoV-2 sunt obligate să se autoizoleze la adresa destinației finale, așa cum este declarată pe formularul de localizare al pasagerilor (PLF). Datele lor sunt introduse în sistemul de informații EODY, care este conectat la registrul COVID pentru a facilita urmărirea contactelor în cazul în care cineva se dovedește pozitiv. După finalizarea proiecției, aceștia intră în țară, primind instrucțiuni cu privire la auto-izolare până la anunțarea rezultatelor screeningului lor.
Toți pasagerii trebuie să respecte toate măsurile de igienă preventivă necesare (utilizarea măștilor și distanțarea fizică/socială).

Protocol pentru pasagerii care sosesc cu avionul în Grecia

Sosirea pasagerilor la poarta de sosire.
Transfer în zona în care se află personalul de screening și verificare a codului QR unic de răspuns rapid pe care fiecare pasager îl afișează pe ecranul telefonului mobil sau în formularul QR tipărit.
Personalul de screening direcționează pasagerii, în funcție de codul QR al acestora, fie către zona de screening, fie spre ieșire (zona de cerere a bagajelor sau controlul pașaportului). Până când rezultatele screeningului devin disponibile, pasagerii testați pentru noul coronavirus SARS-CoV-2 de către o echipă de sănătate instruită sunt obligați să se auto-izoleze la adresa destinației finale, așa cum este declarat pe formularul de localizare al pasagerilor (PLF). După finalizarea proiecției, acestea sunt direcționate către ieșire.
Toți pasagerii trebuie să respecte toate măsurile de igienă preventivă necesare (utilizarea măștilor și distanțarea fizică).

Protocol pentru pasagerii care sosesc pe mare în Grecia

Sosirea pasagerilor care intră pe jos la poarta principală de intrare.
Pasagerii care sosesc în vehicule sunt direcționați către poarta specială de intrare.
Toți pasagerii sunt transferați în zonele în care este localizat personalul de screening și verifică codul unic de răspuns rapid (QR) pe care fiecare pasager îl afișează pe ecranul telefonului mobil sau în formularul QR tipărit.
În funcție de codul QR al pasagerilor, personalul de screening fie îi direcționează către zona de screening, fie îi permite să intre în țară. Până când rezultatele screeningului devin disponibile, pasagerii care sunt testați pentru noul coronavirus SARS-CoV-2 de către o echipă de sănătate instruită sunt obligați să se autoizoleze la adresa destinației finale, așa cum este declarat pe formularul de localizare al pasagerilor (PLF). După finalizarea proiecției, li se permite să intre în țară.
Toți pasagerii trebuie să respecte toate măsurile de prevenire necesare (utilizarea măștilor și distanțarea fizică).

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here