Patru pacienţi care au scăpat de coronavirus, reinfectaţi. Suferă de o formă mai uşoară a bolii

Toţi cei patru pacienţi reinfectaţi cu coronavirus şi internaţi în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu au făcut, pentru a doua oară, o formă mai uşoara a bolii. Majoritatea au peste 60 de ani şi suferă de alte probleme de sănătate, a declarat pentru AGERPRES şefa Secţiei Clinice de Boli Infecţioase a SCJU, medicul Victoria Bîrluţiu.

„Legat de reinfecţii, sunt patru pacienţi, care s-au prezentat în Secţia Clinică de Boli Infecţioase la distanţă de primul episod, după minim două teste la externare negative, pozitivi. Toţi pacienţii au anticorpi IgM şi IgG în plasmă, care demonstrează trecerea prin infecţie, anticorpi care nu par protectivi. Vorbim de doi bărbaţi de 48 şi 69 ani, respectiv de două femei de 69 şi respectiv 63 ani. Cu excepţia pacientului de 48 ani, ceilalţi au şi alte probleme de sănătate. În toate cazurile, forma de boală este mai uşoară comparativ cu primul episod”, a explicat medicul Victoria Bîrluţiu.

Unul dintre pacienţii care s-a reinfectat este un bărbat de 48 de ani, care iniţial a fost îngrijit în spital timp de 29 de zile, perioadă în care a fost şi la Terapie Intensivă şi a primit şi plasmă hiperimună.

„Pacientul de 48 ani a prezentat iniţial o formă severă de pneumonie, pentru care s-au efectuat toate măsurile terapeutice, inclusiv a primit plasmă hiperimună în perioada de supraveghere în Terapie Intensivă. Durata de spitalizare a fost în acest caz de 29 zile, similară cu a pacientei de 63 ani. Celălalt bărbat a fost spitalizat 17 zile, iar pacienta de 69 ani, cu insuficienţă respiratorie, pentru care a fost necesară suplimentarea de oxigen pe mască, s-a externat după 15 zile. Ultimii trei nu au necesitat nici la prima internare, nici la a doua, supraveghere în terapie intensivă”, a mai spus Bîrluţiu.

În judeţul Sibiu au fost confirmaţi 607 adulţi şi 45 de copii, de la începutul pandemiei şi până în prezent, potrivit datelor furnizate de către Prefectură. Dintre aceştia 484 de persoane s-au vindecat, 52 au decedat şi patru s-au reinfectat şi au fost reinternate.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here