ADMITERE LICEU 2020. Ierarhia elevilor, modificată în perioada completării fișelor de înscriere

Au apărut modificări în ierarhia elevilor. Lista a fost completată cu mediile celor care au susținut examenul de Evaluare Națională în etapa specială, iar Ministerul Educației a actualizat datele în 4 iulie, adică în perioada în care elevii și părinții deja completează fișele de înscriere la liceu. Admiterea la liceu se face, ca şi în anii trecuţi, prin repartizare computerizată.

Admiterea se face în baza unei medii calculate ca medie ponderată între media generală obţinută la examenul de Evaluare Naţională, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor V-VIII, care are o pondere de 20%.

Potrivit datelor actualizate, sunt 21 de medii de 10 la Evaluare Națională 2020 (inclusiv etapa specială), după contestații și 8 elevi au reușit performanța „10 pe linie” în toți anii de gimnaziu și la examenul de Evaluare Națională. Trei dintre ei sunt de la Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș, doi de la Școala Gimnazială „Axente Sever” Aiud și câte unul de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia, Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia, Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” Alba Iulia.

Elevii și părinții acestora pot completa până miercuri, 8 iulie, opțiunile pe fișele de înscrieri. Aceștia pot alege filiera, profilul și specializarea în care se dorește continuarea studiilor. În 10 iulie va fi repartizarea computerizată.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

Calculul mediei de admitere se face astfel: MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN

unde:

MA = media de admitere;

ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;

EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a

Învățământul liceal de stat cuprinde următoarele filiere şi profiluri:

– filiera teoretică (profilurile umanist şi real)

– filiera tehnologică (profilurile tehnic, servicii, resurse naturale şi protecţia mediului)

– filiera vocaţională (profilurile militar, teologic, sportiv, artistic şi pedagogic)

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here