Cătălin Rotea: Spitalul Județean de Urgență Slatina nu este teren de campanie electorală

Cătălin Rotea, în emisinea Imperativ de la OltTV

Răspunzând la o întrebare referitoare la atacurile de pe rețelele sociale îndreptate în ultima perioadă împotriva sa și a institușiei pe care o conduce, Cătălin Rotea, managerul Spitalului Județean de Urgență Slatina, a făcut apel la adversarii lui politici să îl atace cât doresc de mult pe el, dar să lase spitalul în pace.

Invitat la o emisiune găzduită de postul local de televiziune OltTv și moderată de jurnalistul Alin Dorobanțu, Cătălin Rotea i-a rugat pe cel care atacă spitalul și pe el să îl ia la țintă doar pe el, nu și instituția de sănătate.

„Că sunt conturi false pe rețelele de socializare, știu. Că sunt ziariști de carton, știu. Că respectivele conturi sunt coordonate de anumite partide politice – nu știu și nu pot să speculez pe această temă. Ideea e însă următoarea: eu fac politică de nouă sau de 10 ani. E drumul pe care mi l-al ales, iar politica presupune multe agresivități, multe durități, mai ales în perioadele de campanie electorală. Și, cumva, de-a lungul timpului, am fost tăbăcit și de presă, și de opinia publică, și de diverse conturi false. Repet, este drumul pe care mi l-am ales și mi-l asum cu bune și cu rele.

Dar, este foarte important ca acești lideri politici sau coordonatori de campanie on-line negativă să învețe să dea în mine, doar în mine. Că atacurile vin de la Balș, că vin de la Slatina, de la București – îi rog să dea doar mine. Să lase Spitalul Slatina. Eu n-am folosit spitalul ca teren de campanie electorală; drept dovadă că nu am avut postări populiste în aceste patru luni de zile (de când există fenomenul COVID – n.r.), ci doar postări prin care am informat. 

Pacienții nu sunt de la PSD, de la PNL sau de la alt partid. Pacienții sunt oameni care au probleme. Oricare dintre noi, deci și eu pot deveni pacient, și atunci avem nevoie de serviciile unui spital de urgență care cred eu că se apropie vremea când va fi cel mai important spital din regiune – orice ar spune oricine. Eu știu părerile celorlalte spitale despre noi, eu și calitatea actului medical de la noi, știu echipamentele medicale aduse în acest spital, știu că nu lipsesc medicamente, materiale sanitare, materialele pentru analizele de laborator – nu ne lipsește nimic. Că avem deficiențe – da, că avem niște medici sau asistente care nu se dezbară de niște metehne mai vechi (nu să ceară ceva, ci mă refer la o anume agresivitate, poate) – da; suntem departe de a fi un spital perfect, dar eu cred că putem să fim un etalon în zona Olteniei. 

Deci, Spitalul Județean de Urgență Slatina nu e teren de campanie electorală și nici nu va fi. Eu nu l-am folosit și nu îl voi folosi niciodată pentru campania electorală. Așa că îi rog pe toți acești politruci care vor să dea în mine, să dea liniștiți; Își vor plăti ei prețul la un moment dat; doar mine, nu în spital și nici în colegii mei care de patru luni muncesc precum câinii.

Îi rog pe acești politruci să vină să se uite în ochii unui bolnav care are saturație de 75% și care e dependent de oxigen; sau să se uite în ochii unui medic care stă patru ore în combinezon fără ca aparatul de aer condiționat să meargă, pentru că pot circula vaporii cu COVID pe secția respectivă; să vadă cu e când un medic trebuie să vadă 50 de pacienți, sau să vadă cum e să ai cinci pacienți în Unitatea de Primiri Urgențe, toți suspecți, băgați într-un spațiu de doi metri, într-un izolator, în care unii se decompensează și respiră din ce în ce mai greu și pe care nu ai unde să îi duci, pentru că nu sunt locuri; sau să vină să vadă figura unui medic care a operat patru ore cu mască FFP2, pentru că pacientul e suspect și nu a venit încă rezultatul testului. 

Repet: în mine pot da, dar spitalul nu e teren de campanie, niciodată”, a spus, la OltTv, Cătălin Rotea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here