Se acordă 75% din salariu pentru părinţi pe perioada suspendării cursurilor elevilor. Ce au declarat oficialii

Sursa foto: romaniatv.net

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că pe 14 septembrie începe noul an şcolar preuniversitar, precizând că această înseamnă că majoritatea elevilor vor merge efectiv la şcoală. Sunt totuşi trei scenarii în funcţie de situaţia îmbolnăvirilor. Decizia privind modul în care va începe şcoala se descentralizează şi se ia la nivel de judeţ.

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că în noul an școlar care va începe pe 14 septembrie, în cazul în care cursurile se suspendă într-o anumită școală, toți părinții elevilor din școala respectivă vor primi 75% din salariu pe perioada în care stau acasă cu copilul să învețe online.

„Știți foarte bine că în perioada stării de urgență a existat o formă de sprijin a familiilor cu copii: pe perioada în care au fost suspendate cursurile școlare, un părinte la alegere a avut posibilitatea să stea acasă într-un fel de concediu, plătindu-i-se 75% din salariu.

Și pentru începerea școlii vom lua o măsură similară. Măsură în schimb va fi flexibilă pentru că situația epidemiologică fiind diferită de la o localitate la altă, măsură nu va fi generală. Deci va fi o măsură locală. Dacă într-o școală avem cazuri și se închide școală 14 zile, toți părinții elevilor din școală respectivă vor primi pe perioada suspendării cursurilor formă de sprijin de 75%”, a declarat Ludovic Orban.

Cele trei scenarii sunt :

– Scenariul verde – înseamnă că în localitatea respectivă e mai puţîn de o persoană detectată cu COVID-19, în ultimele 14 zile;
– Scenariul galben –  între 1 şi 3 persoane detectate cu noul coronavirus;
– Sscenariul trei, cel roşu –  unde au apărut mai mult de trei bolnavi noi în localitatea respectivă, în ultimele 14 zile.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here