Experiență traumatizantă pentru trei minori cu COVID. Plângeau și nu înțelegeau de ce sunt plimbați cu microbuzul, alături de persoane străine

Mai mulți pacienți, printre care și trei minori, au fost transportați de DSP, cu două microbuze SMURD, la Institutul Marius Nasta din Capitală, pentru a fi testați. 

Situația a fost semnalată la Digi24 de un telespectator și confirmată ulterior de managerul Institutului Marius Nasta Beatrice Mahler.

Potrivit sesizării primite la Digi24, în cursul nopții de joi spre vineri, la Marius Nasta au ajuns două microbuze, cu câte 15 persoane confirmate cu coronavirus, pentru a fi evaluate. În microbuze erau și trei minori. Erau fără părinți, speriați și plecați de acasă de la ora 16.00.

Plângeau de foame și de sete și nu înțelegeau de ce sunt plimbați cu microbuzul, alături de persoane străine. Asistentele le-au dat apă și au strâns apă, mere și biscuiți să le dea să mănânce, potrivit sesizării.

Managerul Institutului “Marius Nasta” din Capitală a confirmat această situație și a spus că nu este prima dată când se întâmplă asta. În ultima perioadă, de când a crescut numărul infectărilor, persoanele asimptomatice sunt duse la spitale cu microbuze SMURD, pentru a fi duse în număr mai mare la spital.

Persoanele din microbuz au ajuns la institut pentru radiografie pulmonară, apoi au fost duse acasă cu ambulanța.

Managerul institutului spune că, de obicei, persoanele asimptomatice ajung la spital noaptea, cel mai probabil pentru că ziua, ambulanțele nu mai fac față.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here