Spital privat din Constanța, închis parţial din cauza unui focar de coronavirus. Mai multe cadre medicale, infectate cu COVID-19

Focar de coronavirus la un spital privat din Constanţa. Secţia Chirurgie şi blocul operator ale unităţii medicale au fost închise, după ce a fost depistate mai multe cazuri de CoVID-19. Conducerea spitalului a precizat că îmbolnăvirile în rândul personalului medical au apărut în urmă cu câteva zile.

Conducerea spitalului privat din Constanţa a anunţat că primii angajaţi au fost depistaţi pozitiv la virusul SARS-COV-2 săptămâna trecută, în urma testări Realtime-PCR. Este vorba despre asistenţi medicali şi infirmiere din Secţia chirurgie şi Bloc operator.

“Imediat după aflarea primelor rezultate, conducerea spitalului a decis închiderea respectivelor sectoare de activitate şi aplicarea tuturor măsurilor de dezinfecţie şi asepsie recomandate, prin intermediul protocoalelor, de către Direcţia de Sănătate Publică. A fost dispusă măsura testării RT-PCR a celorlalţi angajaţi care, în urma anchetei epidemiologice interne, s-au încadrat în definiţia de ‘contact direct’ sau ‘contact apropiat’ faţă de cazurile confirmate”, se arată în comunicatul de presă publicat pe site-ul spitalului MEDSTAR General Hospital.

Reprezentanţii unităţii medicale mai precizează că ambulatoriul de specialitate şi laboratorul de analize sunt, în continuare, funcţionale, consultaţiile şi investigaţiile desfăşurându-se conform planificărilor.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here