Tăriceanu: “Mărirea pensiilor cu 40% nu este negociabilă. Dacă de vorba bună nu înţelegi, poate înţelegeţi de frică”

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, susţine că creşterea pensiilor cu 40 la sută, aşa cum prevede legea, nu este măsură negociabilă.

În opinia fostului preşedinte al Senatului, majorarea punctului de pensie cu doar 14 la sută, cifra avansată de Guvern, “nu acoperă nici măririle de preţuri”, iar rectificarea anunţată de Guvernul Orban ar fi de fapt “tăierea bugetului de pensii”.

“Mă tot gândesc cum să-i convingem pe Iohannis și Orban că mărirea pensiilor cu 40%, cât prevede legea, nu este negociabilă. Le tot explic că 14%, cât vor ei să dea, nu acoperă nici măririle de prețuri sau că o mărire integrală va salva zeci sau poate sute de mii de locuri de muncă, dar cei doi nu par să înțeleagă sau să fie mișcați de argumentele mele.

Astăzi le spun așa: dacă voi veți da doar o mărire de 14% (în loc de 40%) asta înseamnă că respectați legea doar în procent de 35%. Pedeapsa pentru voi este că meritați ca și pensionarii să respecte tot 35% din ordinele pe care voi le dați. Dacă de vorba bună nu înțelegi poate înțelegeți de frică!”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, pe pagina sa de Facebook.

“P.S.: Asta înseamnă că în rectificarea anunțată de Guvernul Orban avem de a face cu o noutate: tăierea bugetului de pensii! De ce? Pentru că în bugetul asigurărilor sociale de stat sunt prevăzute sumele necesare măririi pensiilor cu 40% dacă ne luăm după ce spunea Orban pe 16 decembrie 2019 („am prevăzut sumele necesare pentru creşterea de la 1 septembrie a pensiilor, aşa cum dispune legea”), dar și cum confirma și Cîțu în aprilie („majorarea pensiilor cu 40% rămâne prevăzută în buget”). Orice rectificare negativă pe care o va face Guvernul Iohannis – Orban înseamnă că, de fapt, ei fură banii pensionarilor și îi îndreaptă spre contracte dubioase date cu dedicație firmelor de partid”, a explicat Tăriceanu.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here