Reguli noi pentru limitarea răspândirii COVID-19 din septembrie. În ce condiţii se redeschid restaurantele, teatrele şi cinematografele

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) dezbate miercuri ordinul comun privind regulile de protecţie sanitară pentru limitarea răspândirii COVID-19 în timpul campaniei electorale, dar şi măsurile cu privire la redeschiderea teatrelor, cinematografelor şi restaurantelor.

Ludovic Orban a explicat că vor fi dezbătute mai multe subiecte: completarea hotărârii de guvern privind starea de alertă, pentru a introduce anumite reguli de desfăşurare a campaniei şi baza pentru ordinul comun al Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătăţii şi preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente cu regulile sanitare de desfăşurare a campaniei şi de desfăşurare a zilei votului; reluarea activităţii în teatre, cinematografe; reluarea activităţii în restaurante din spaţii închise, conform Agerpres.

Cât despre restaurante, şeful Executivului a afirmat că există o propunere ca activitatea acestor unităţi să nu fie încă redeschisă în zonele unde există un nivel de răspândire a virusului peste un anumit număr de cazuri în ultimele 14 zile.

“Mâine vom avea o întâlnire la ora 15.00 şi cu reprezentanţii industriei ospitalităţii, care a fost solicitată de cele 4 organizaţii profesionale din domeniu. Vom ţine cont şi de punctul lor de vedere, astfel încât să luăm o decizie care, pe de-o parte, să permită reluarea unor activităţi importante din viaţa culturală, reluarea activităţilor economice în spaţii închise de tip restaurant, dar, pe de altă parte, să şi reducem la maxim riscul de răspândire a virusului”, a explicat Orban, conform sursei citate.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here