Un deputat de Olt arată cum fură Guvernul Orban bani, „pe față”, de la copii și pensionari

Sursa foto: romaniatv.net

Deputatul PSD de Olt Marius Iancu acuză Guvernul Orban că fură bani de la copii și de la pensionari.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, parlamentarul explică și cum „fură” „Guvernul meu” banii copiilor și bătrânilor, și anume prin nerespectare legii de majorare a alocațiilor de stat cu 100% și a legii de majorare a pensiilor cu 40%.

Redăm, integral, postarea deputatului de Olt:

„CUM FURĂ «GUVERNUL MEU» PNL BANII ROMÂNILOR

Luna septembrie aduce vești proaste pentru români.
Pe lângă haosul creat cu începerea școlilor și o pandemie care nu poate fi gestionată de cel mai slab Guvern pe care l-a avut România, în ultimii 30 de ani, premierul Orban și gașca lui de la Palatul Victoria s-au apucat să fure din banii românilor, mai exact de la copii și pensionari, categorii sociale care ar trebui protejate.

Guvernul PNL nu a majorat, ci a tăiat din banii acordați, prin lege, pentru pensii și alocații.
Orban și Iohannis au furat de la fiecare copil 1.660 de lei, iar de la fiecare pensionar câte 1.440 de lei.

Mai exact, dacă alocațiile ar fi crescut cu 100% de la 1 ianuarie, cum prevedea legea, copiii între 2 și 18 ani ar fi avut în plus în buzunar 1.800 de lei (alocația creștea cu 150 de lei x 12 luni).
Guvernul Orban, în loc să dubleze de la 1 ianuarie, a majorat doar 20% de la 1 septembrie. Astfel, din cei 1.800 de lei, copii mai primesc doar 140 de lei în cele 4 luni rămase până la finalul anului.
Deci Guvernul le-a furat 1.660 de lei.
De la copiii mai mici sau cei cu dizabilități, Guvernul Orban a furat și mai mult, 3.324 de lei.

Nici pensionarii nu au scăpat!
Guvernul a refuzat să pună în aplicare Legea pensiilor care prevedea creșterea punctului de pensie cu 40%. Acum, fiecare pensionar pierde în medie o sumă totală la nivelul anului 2020 de 1.440 de lei.
Adică, dacă punctul de pensie ar fi crescut cu 40% de la 1 septembrie, cum prevăzuse PSD în Legea pensiilor, atunci s-ar fi majorat de la 1.265 lei la 1.775 de lei.
Pensia medie netă ar fi crescut astfel de la 1.368 de lei, la 1.920 de lei.
Pensionarii ar fi câștigat, în plus 552 de lei pe lună, adică 2.208 lei în cele 4 luni rămase până la finalul anului.
Pe varianta Guvernului, punctul de pensie crește de la 1.265 de lei la 1.442 de lei; adică 14%. Pensia medie crește astfel doar la 1.560 de lei. Pensionarii primesc în fiecare lună în medie un plus de doar 192 de lei, în loc de 552.
În cele 4 luni din 2020 primesc în plus doar 768 de lei în loc de 2.208 lei.

Bani ar fi existat dacă acest Guvern de dreapta nu ar fi majorat bugetele serviciilor secrete și ale instituțiilor din justiție, pentru pensiile speciale sau nu ar fi platit la preturi exorbitante materiale sanitare, măști și dezinfectanti, către firmele de casă, în pandemie.

Dar știm deja că pentru toate acestea există un singur vinovat, PSD, așa cum ne-ar spune Iohannis.
Dacă noi nu am fi votat legea dublarii alocațiilor și legea pensiilor pentru că nu era normal ca un copil să aibă o alocație de 85 de lei pe lună, iar un pensionar să nu își poată asigura medicamentele și mâncarea din pensia pentru care a muncit o viață, PNL nu ar fi avut ce fura.
Si tot noi, pesedistii, suntem de vină că am făcut calculele și am văzut câți bani pierd copiii, tocmai acum, la început de an școlar, iar pensionarii în prag de iarnă.

Guvernul PNL este singurul guvern, din lume, care fură, “pe față”, fără rușine, banii copiilor și pensionarilor!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here