Orban: Elevii ar putea merge la şcoală începând cu 1 octombrie, iar în perioada 14-30 septembrie să urmeze cursuri online

Elevii ar putea merge la școală începând cu 1 octombrie, iar în perioada 14-30 septembrie să urmeze cursuri online, spune Ludovic Orban. Este vorba despre un scenariu cerut de medici.

Au fost discuții pe această temă (ca școlile să înceapă fizic de la 1 octombrie, iar în intervalul 14-30 septembrie cursurile să fie online – n.r.). Există puncte de vedere exprimate de specialiști, în special medici, care spun că atât profesorii, cât și copiii, într-un procent foarte mare, revin din concedii, că o mare parte dintre cei infectați au spus că vin din concediu”, spune Ludovic Orban.

El precizează că nu a fost luată o astfel de decizie, dar dacă se va lua, atunci va fi anunțată în timp util. „Deocamdată lucrurile sunt așa cum le-am anunțat. Decizia de deschidere a școlii va fi luat în plan local. (…) “, a mai spus premierul.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, candidat din partea PSD pentru un nou mandat, este de părere că noul an şcolar începe cu foarte multă îngrijorare şi a criticat actualul Guvern că nu a reuşit achiziţia de tablete pentru elevi. Firea spune că la Bucureşti unităţile de învăţământ sunt pregătite să primească elevii şi că, atât copiii, cât şi cadrele didactice vor putea fi testaţi pentru COVID – 19 în cadrul unui proiect al Primăriei Generale a Capitalei.

Rafila, despre începerea anului şcolar: Teama legată de îmbolnăvirea copiilor va scădea pentru că marea majoritate nu fac decât forme uşoare ale bolii

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, este de acord cu deschiderea şcolilor şi crede că riscul nu poate fi exclus, dar poate fi diminuat. Potrivit lui Rafila, elevii ar trebui să nu cânte la orele de muzică, iar atunci când mănâncă sau beau apă, trebuie să îşi pună masca într-o pungă sau cutie, apoi o vor putea refolosi. El mai afirmă că ne vom obişnui cu această situaţie şi că ”ne vom antrena pentru mult timp de aici înainte”.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here